Γρήγορη μετάβαση

Αρχαίο θέατρο Αχαρνών: 10 χρόνια από την αποκάλυψη ενός σπουδαίου μνημείου

Σχετικά Θέατρα

Εκδήλωση του σωματείου Διάζωμα, στο Μέγαρο μουσικής Αθήνας – Για τα κάλαντα του Διαζώματος πατήστε εδώ.
Εκδήλωση με τίτλο, “Αρχαίο θέατρο Αχαρνών: 10 χρόνια από την αποκάλυψη ενός σπουδαίου μνημείου”, διοργανώνει το σωματείο Διάζωμα, στο Μέγαρο μουσικής Αθήνας, στις 17 Ιανουαρίου 2017, στις 7μμ.
Στην εκδήλωση, που συντονίζει ο Σταύρος Μπένος, πρόεδρος του σωματείου Διάζωμα, θα μιλήσουν οι, Αναστασία Λαζαρίδου, προϊσταμένη της εφορείας αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής με θέμα “Αρχαία μνημεία και κοινωνικός ιστός. Το παρόν και το μέλλον”, Μαρία Πλάτωνος – Γιώτα, αρχαιολόγος, με θέμα “Η αποκάλυψη του θεάτρου των αρχαίων Αχαρνών. Δέκα χρόνια μετά”, Βασίλειος Λαμπρινουδάκης, ομ. καθηγητής κλασικής αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ, με θέμα “Ο δήμος και το θέατρο”. Θα ακολουθήσει θεατρικό αναλόγιο διάρκειας 30΄, βασισμένο στο έργο του Αριστοφάνη Αχαρνής, σε σκηνοθεσία Κωστή Καπελώνη, σε μετάφραση Λεωνίδα Ζενάκου και μουσική Χρήστου Λεοντή.
Παίρνουν μέρος οι ηθοποιοί, Αντώνης Γκρίτσης, Γιάννα Μαλακατέ, Νίκος Νίκας, Νίκος Ορφανός, και σπουδαστές της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν.
Ακόμη, συμμετέχει το μουσικό σύνολο καθηγητών του δημοτικού Ωδείου Αχαρνών, με τους Θανάση Κατάρα, φλάουτο, Νίκο Μπουρνέλη, πιάνο, Μιχάλη Σωτηράκη, μπουζούκι, και Κώστα Χατζηγεωργίου, κιθάρα.
Το αρχαίο θέατρο Αχαρνών, μνημείο μεγάλης σπουδαιότητας, αποκαλύφθηκε από την αρχαιολόγο Μαρία Πλάτωνος – Γιώτα, κατά τη διάρκεια εκσκαφής για την ανέγερση οικοδομής στο κέντρο του σημερινού δήμου Αχαρνών. Το 2017 συμπληρώνονται 10 χρόνια από τη σημαντική αυτή αποκάλυψη, στη διάρκεια των οποίων η εφορεία αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής, οι ενεργοί πολίτες της Κίνησης πολιτών “Επισκήνιον” και το σωματείο “Διάζωμα”, έχουν συμβάλει με δράσεις, στην προσπάθεια ανάδειξης και προβολής του μνημείου.
Που: Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος
Πότε: 17 Ιανουαρίου 2017, στις 7μμ
Η είσοδος είναι ελεύθερη, με δελτία προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 5:30 μ.μ.

Περισσότερες πληροφορίες, τηλ 210 2467212, Οδυσσέως 34, Αχαρνές, email info[@]episkinion.org

  • Διαβάστε το δημοσίευμα στην ηλεκτρονική του έκδοση στο anparatiritis.gr, εδώ.