Γρήγορη μετάβαση

Ζωντάνεψε και φέτος το Αρχαίο Θέατρο Τανάγρας με δύο εξαιρετικές παραστάσεις

Σχετικά Θέατρα

Ξαναζωντάνεψε το Αρχαίο Θέατρο Τανάγρας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, με το Χορόδραμα «Ήμουν κι εγώ εκεί», από τη Θεατρική Ομάδα «Δήλια Δρώμενα» Δηλεσίου και την Τραγωδία του Ευριπίδη «Κρήτες» από την ομάδα Τέχνης και Χορού «Ατραπός» . Η εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα της ΔΗ.ΚΕ.Τ.

Πριν από έναν ακριβώς χρόνο, για πρώτη φορά μετά από 2.300 χρόνια, παρακολουθήσαμε στο Αρχαίο Θέατρο Τανάγρας την Τραγωδία «Βάκχες» του Ευριπίδη, με την οποία, με συμβολικό τρόπο, ξεκινούσε ο Δήμος Τανάγρας την προσπάθεια για την ανάδειξη του θεάτρου.

Η σιωπή 2.300 χρόνων του Αρχαίου Θεάτρου έσπασε μπροστά στο δέος της αναβίωσης. Ανήκει, πλέον, στο παρελθόν. Μια νέα εποχή ξεκίνησε για την περιοχή, αλλά και την ιστορία της χώρας μας. Η επιστροφή στις ρίζες μας, αναγκαία όσο ποτέ, άνοιξε διάπλατα τις πόρτες στην ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου με στόχο να γίνει κέντρο Πολιτισμού, μνήμης αλλά και αφετηρία έμπνευσης και δημιουργίας.

Φέτος, ένα χρόνο μετά, το Αρχαίο Θέατρο Τανάγρας ζωντάνεψε ξανά. Ο Δήμαρχος Τανάγρας κ. Βασίλης Περγάλιας, εμφανώς, συγκινημένος από την πορεία του εγχειρήματος για την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου στο λόφο Γριμάδα, όπου κατά την πρώτη φάση των ανασκαφών βρέθηκαν σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα, στην ομιλία του τόνισε ότι:

Διαβάστε το πλήρες δημοσίευμα στον σύνδεσμο που ακολουθεί:

Ζωντάνεψε και φέτος το Αρχαίο Θέατρο Τανάγρας με δύο εξαιρετικές παραστάσεις – apopsi-tora.gr