Γρήγορη μετάβαση

Ξενάγηση στο Αρχαίο Θέατρο της Ερέτριας από τους μαθητές της πόλης

Σχετικά Θέατρα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΕΡΕΤΡΙΑΣ

Για ακόμη μία χρονιά οι μαθητές του γυμνασίου Ερέτριας σε συνεργασία με το «ΔΙΑΖΩΜΑ» και το πρόγραμμα με τίτλο «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα», εστίασαν στο αρχαίο θέατρο της πόλης τους.

Με τις πρώτες σχολικές εκδρομές οι μαθητές μας κλήθηκαν να ξεναγήσουν σχολεία στο Αρχαίο Θέατρο της Ερέτριας. Η ύπαρξη θετικών σχολίων σε ανάλογες προσπάθειές τους στο παρελθόν είχαν οδηγήσει σε τέτοιου είδους προτάσεις.

Ταυτόχρονα, με την καλλιτεχνική δημιουργία τους μεταλαμπάδευσαν το ενδιαφέρον τους για την πόλη τους και τους αρχαιολογικούς της θησαυρούς στο ευρύτερο κοινωνικό τους πλαίσιο.

Τέλος, η παρουσίαση και η ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου από την μεριά των μαθητών ως μέρος της ζωής και της καρδιάς τους κινητοποίησε τους γονείς τους που αισθανόμενοι το ίδιο συνέπραξαν μαζί τους.

Οι μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα από την Γ΄ τάξη του γυμνασίου Ερέτριας ήταν:

Αντωνίου Αντώνης-Βράκας Παναγιώτης-Ζάκκας Αντώνης-Ζωγοπούλου Ευαγγελία-Κακαβά Αθηνά-Καλιαμπανάσης Λάζαρος-Μητακίδη Γεωργία-Μητσαλέα Ευαγγελία-Μπασινάς Προκόπης-Ξυλά Πένη-Πανά Ασπασία- Πανάς Παναγιώτης-Παναγιάρης Θεόδωρος

Οι μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα από την Α΄ τάξη γυμνασίου Ερέτριας ήταν:

Οικονομίδου Ευφροσύνη-Άννα-Παναγιώτου Παναγιώτης-Παπαλάμπρου Θανάσης-Ραμαντανάκης Θανάσης-Σβώλος Σωτήρης-Σπάχο Ανδρέας-Τσίγκας Ματθαίος-Τσολάκου Φαίδρα-Τσώκος Παναγιώτης-Ψυχικού Αντωνία.

 

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ:

Στο συγκεκριμένο video κάτοικοι της Ερέτριας μιλούν για τις παιδικές τους αναμνήσεις από το αρχαίο θέατρο της πόλης.

Οι μαθητές μας σε εκπομπή τους στο ευρωπαϊκό μαθητικό ραδιόφωνο μιλούν για την πόλη τους και τα αξιοθέατά της.

 

Δείτε φωτογραφικό υλικό από τις δράσεις:

  • Οι μαθητές της Α΄ Γυμνασίου μαζί με τη Διευθύντρια του σχολείου μας, κυρία Άννα Καραμπατσώλη, λίγο πριν την ξενάγηση του 3ου Γυμνασίου Χαλκίδας στο αρχαίο θέατρο της πόλης.
  • Το 3ο Γυμνάσιο Χαλκίδας
  • Στο τέλος της ξενάγησης

Μπορείτε να δείτε την ανακοίνωση αυτή και στην πλατφόρμα Generation D και να ενημερωθείτε και άλλες δράσεις των σχολείων για τα αρχαία θέατρα!