Γρήγορη μετάβαση

Βαρβάκειο – ΔΙΑΖΩΜΑ: Δέκα χρόνια ΜΑΖΙ

Σχετικά Θέατρα

Στις 16 Δεκεμβρίου 2020 έκλεισαν δέκα υπέροχα χρόνια συνεργασίας του Βαρβακείου Προτύπου Γυμνασίου με το ΔΙΑΖΩΜΑ. Ήταν το πρώτο σχολείο που ξεκίνησε την «υιοθεσία» ενός αρχαίου θεάτρου και την καθιέρωσε ως εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Από το 2010 έως και σήμερα, κάθε χρόνο η μαθητική κοινότητα της Γ’ Γυμνασίου ανοίγει την αγκαλιά της στα αριστουργηματικά αρχιτεκτονικά κοχύλια της χώρας μας, στα  αρχαία ελληνικά θέατρα που βρίσκονται σε κάθε γωνιά της. Τα προβάλλει με κάθε τρόπο, πάντα εναρμονισμένο με τα διδακτικά αντικείμενα και τους στόχους τους: με παρουσιάσεις power point, με αφίσες, με επιτραπέζια και με ψηφιακά εκπαιδευτικά παιχνίδια, με άρθρα, με ραδιοφωνικά μηνύματα, με έντυπους και με ψηφιακούς οδηγούς, με βίντεο.  Και φυσικά, από το 2014 υλοποιεί τη δράση «Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα». Ομάδα μαθητών, ειδικά εκπαιδευμένων, αναλαμβάνουν να ξεναγήσουν τους συμμαθητές τους, αλλά και μαθητές άλλων σχολείων, ακόμα και σχολείων του εξωτερικού στο πλαίσιο ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Οι αναμνήσεις είναι πολλές. Κορυφαία στιγμή η ξενάγηση μαθητών του Ειδικού Γυμνασίου – Λυκείου Αθηνών στο αρχαίο θέατρο του Αμφιαρείου Ωρωπού. Δυνατές συγκινήσεις ζήσαμε όλα αυτά τα χρόνια και με την επιτέλεση δρωμένων εντός κι εκτός αρχαίων θεάτρων, πάντα σε μια προσπάθεια να βιώσουν οι μαθητές τη λειτουργία των θεάτρων και να εισπράξουν τη μέγιστη απόλαυση.

Τα δελτία τύπου που φιλοξενούνται στην εκπαιδευτική πλατφόρμα Generation D, στον χώρο για το Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο, αποτυπώνουν τη μαγεία της συνεργασίας του σχολείου μας με το ΔΙΑΖΩΜΑ.

Ειδικά για τα 10 χρόνια συνεργασίας δημιουργήσαμε ένα βίντεο μνήμης που μπορείτε να δείτε εδώ:

https://video.sch.gr/asset/detail/qbcWrNaHLAKblOQrPjy3pgR8/

Ευχαριστούμε πάρα πολύ ΔΙΑΖΩΜΑ για την έμπνευση και για όσα έχουμε ζήσει ΜΑΖΙ μέχρι τώρα. Η συνεργασία μας συνεχίζεται …

 

Μαίρη Μπελογιάννη, Δώρα Τριαντοπούλου, καθηγήτριες φιλόλογοι