Γρήγορη μετάβαση

Τριήμερο εκδηλώσεων σε Καλαμάτα και Αρχαία Μεσσήνη από το “Διάζωμα”

Πηγή: Messinia Live

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΠΕΝΟΣ

Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι, ύστερα από σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, η ΙΕ΄(15η) Γενική Συνέλευση του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου έως την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 στην Καλαμάτα και την Αρχαία Μεσσήνη.

Η απόφασή μας για την πραγματοποίηση της Γενικής Συνέλευσης στην Καλαμάτα και την Αρχαία Μεσσήνη απορρέει από την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου και των μελών του Διαζώματος να τιμήσουμε τον σπουδαίο Καθηγητή Αρχαιολογίας και Αντιπρόεδρο του Σωματείου, κ. Πέτρο Θέμελη και το έργο του για την ανάδειξη και προστασία των μνημείων της Αρχαίας Μεσσήνης.

Το κύριο μέρος των εργασιών μας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022 στην Καλαμάτα στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, όπου θα παρουσιάσουμε τον ετήσιο απολογισμό της δράσης του Σωματείου μας και θα διερευνήσουμε τις προοπτικές που ανοίγονται για το επόμενο έτος, , ώστε να φέρουμε τα μνημεία στο κέντρο της αειφορίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

“ΑΕΝΑΩΣ”: Εγκαίνια έκθεσης αφιερωμένη στην Αρχαία Μεσσήνη-Και χορευτικό δρώμενο σε επιμέλεια Λίντας Καπετανέα
Επίσης, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022 το απόγευμα θα πραγματοποιήσουμε στο φουαγιέ του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας τα εγκαίνια της έκθεσης «ΑΕΝΑΩΣ», η οποία μέσα από φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό θα μας ταξιδέψει στο πολυετές ταξίδι του κ. Θέμελη στον επιβλητικό αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης. Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Εικαστικό Εργαστήρι της Κ.Ε. “ΦΑΡΙΣ” του Δήμου Καλαμάτας και το Διευθυντή του Τομέα Εικαστικών, κ. Παναγιώτη Λαμπρινίδη. Την όμορφη αυτή βραδιά θα κλείσει το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας με ένα μαγικό χορευτικό δρώμενο, σε επιμέλεια της Καλλιτεχνικής Διευθύντριας, κ. Λίντας Καπετανέα.

Στο πλαίσιο αυτό δημιουργούμε ένα φωτογραφικό λεύκωμα με τίτλο «ΑΕΝΑΩΣ», με φωτογραφικό υλικό από το πολυετές ταξίδι του κ. Θέμελη για την ανάδειξη και προστασία του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Μεσσήνης.

Αρχαία Μεσσήνη: Μεγάλη Συναυλία το βράδυ του Σαββάτου προς τιμήν του Πέτρου Θέμελη

Επιπλέον, το βράδυ του Σαββάτου σχεδιάζουμε μία σπουδαία συναυλία στο Αρχαίο Θέατρο Μεσσήνης με την παρουσίαση δύο πρωτότυπων έργων που συνέθεσαν προς τιμήν της Αρχαίας Μεσσήνης και του Πέτρου Θέμελη. Το πρώτο από αυτά συνέθεσαν ο συνθέτης και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Διαζώματος, κ. Γιώργος Κουρουπός μαζί με την ποιήτρια, κ. Ιουλίτα Ηλιοπούλου και έχει τίτλο «Η ΣΤΟΑ ΤΩΝ ΑΓΑΛΜΑΤΩΝ, Μια καντάτα για την αρχαία Μεσσήνη». Το δεύτερο έργο συνέθεσε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, κ. Στάθης Γυφτάκης και έχει τίτλο “4 elements for Ancient Messene”.

Τέλος, το πολύ όμορφο αυτό τριήμερο θα κλείσει, την επόμενη ημέρα, την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022, όπου ο καθηγητής, κ. Πέτρος Θέμελης, θα μας ξεναγήσει στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης.

Θα ήταν με μεγάλη μου χαρά να παρευρεθείτε και να παρακολουθήσουμε μαζί τις εργασίες της 15ης Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» το Σάββατο 1 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, αλλά και όλες τις εκδηλώσεις του τριημέρου, επισημαίνει στη σχετική ανακοίνωση ο πρόεδρος του σωματείου “Διάζωμα”, Σταύρος Μπένος.

Δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα: http://s3-eu-west-1.amazonaws.com/myeventora/Events/15_gs_3/133086690032719982_syn.1programma15isgenikissynelevsissom