Γρήγορη μετάβαση

«Το μελισσάκι της ανασυγκρότησης»: Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της ΙΔ΄(14ης) Γενικής Συνέλευσης του Διαζώματος

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 02 Οκτωβρίου 2021 οι εργασίες της ΙΔ΄ (14ης) Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», με τίτλο «Το μελισσάκι της ανασυγκρότησης». Η Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, λόγω της πανδημίας του SARS-CoV-2.

Μετά τη διαπίστωση απαρτίας, που ανέδειξε μια αξιοθαύμαστη συμμετοχή από τα μέλη μας, ακολούθησε η εκλογή προεδρείου. Φέτος, εκλέχτηκε από τα μέλη του Διαζώματος, πρόεδρος της Συνέλευσης, ο κ. Ξενοφώντας Κάππας, πρόεδρος του Ιδρύματος “Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακοπούλου” που είναι Εταιρικό Μέλος του Σωματείου μας και γραμματέας, η κα Δήμητρα Ψαρούλη,  πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού Καλαμάτας και τακτικό μέλος του Διαζώματος.

Η φετινή παρουσίαση του προέδρου του Διαζώματος, κ. Σταύρου Μπένου επικεντρώθηκε στα Ολιστικά Προγράμματα Πολιτιστικού Τουρισμού,  που είναι σε εξέλιξη στη χώρα με τη συμβολή του Διαζώματος, δηλαδή τις Πολιτιστικές Διαδρομές και Πάρκα, καθώς και στα δυο νέα Προγράμματα που ξεκίνησαν το 2021 με πρωτοβουλία του σωματείου μας, το Πρόγραμμα «Πόλις» και το Πρόγραμμα «Λεωφόροι Φύσης και Πολιτισμού». Ειδική παρουσίαση έγινε στη συνέχεια από τον πρόεδρο, κ. Μπένο στο Πρόγραμμα για την Ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών της Βόρειας Εύβοιας, στο οποίο ο κ. Μπένος έχει οριστεί από τον πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη, επικεφαλής της Ειδικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ολιστικό και ανθρωποκεντρικό που με όχημα το σπουδαίο εργαλείο των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (Ο.Χ.Ε.), που δεσπόζει στο Ε.Σ.Π.Α. 2021-2027 και με καταλύτη την πνευματική – επιστημονική – βιωματική και επιχειρησιακή «προίκα» του Διαζώματος, θα δρομολογήσει την αναγέννηση των πυρόπληκτων περιοχών του νησιού.

Επιπλέον, στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης τα μέλη ψήφισαν ομόφωνα την τροποποίηση του καταστατικού του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» σύμφωνα με το άρθρο 17 ως προς τα ακόλουθα άρθρα: α) άρθρο 5 – «Επικοινωνία του Σωματείου» προσθέτοντας μία επιπλέον παράγραφο για την καθιέρωση τηλεδιασκέψεων για όλες τις λειτουργικές και καταστατικές δράσεις του Σωματείου (Γενική Συνέλευση, Συνεδριάσεις Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής Επιτροπής, Μνημόνια Συνεργασίας, Επιτροπές κ.ο.κ.) και β) της δεύτερης παραγράφου του άθρου 18 – «Διάλυση του Σωματείου» προκειμένου να γίνει η αναγκαία προσαρμογή και διευκόλυνση της διαδικασίας απόδοσης δωρεών από ιδρύματα και φορείς των Η.Π.Α.

Επίσης, τα μέλη ενέκριναν ομόφωνα με την ηλεκτρονική ψηφοφορία: α) τον απολογισμό δράσης του Διοικητικού Συμβουλίου για το έτος 2021, β) τον οικονομικό και διαχειριστικό απολογισμό από 1 Ιανουαρίου έως την 31 Αυγούστου του 2021, γ) τον οικονομικό και διαχειριστικό απολογισμό από 1 Ιανουαρίου έως την 31 Δεκεμβρίου του 2020, δ) τον προγραμματισμό δράσεων για το  νέο έτος, ε) τον προϋπολογισμό για το έτος 2022 και στ) την Έκθεση της Ελεγκτικής Επιτροπής για το έτος 2020.

Ακολούθησε ένας δυναμικός διάλογος με τα μέλη, τα οποία έθεσαν τις σκέψεις και τις προτάσεις τους για όλα τα ολιστικά προγράμματα που είναι σε εξέλιξη στην Ελλάδα.

Η Γενική μας Συνέλευση, πραγματοποιήθηκε μέσω ειδικής πλατφόρμας που προσέφερε τη δυνατότητα διαπίστωσης της απαρτίας, διεξαγωγής ψηφοφορίας με τη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας και διεξαγωγής διαλόγου (τηλεδιαπίστευση, τηλεδιαβούλευση και τηλεψηφοφορία). Η πλατφόρμα σχεδιάστηκε σε συνεργασία με την εταιρεία APG, σταθερό συνεργάτη του σωματείου, και τον εθελοντή και επίτιμο μέλος του Σωματείου, κ. Σωκράτη Μεχτερίδη, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες  απευθύνουμε τέλος, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, που φιλοξένησε και φέτος τη Γενική μας Συνέλευση, το κορυφαίο γεγονός του Σωματείου, καθώς και στην εταιρεία  Blod για την κάλυψη της εκδήλωσης.

To video της ΙΔ’ Γενικής Συνέλευσης θα είναι σύντομα διαθέσιμο.

Στιγμιότυπα από τις εργασίες: