Γρήγορη μετάβαση

Το «Φεστιβάλ Φιλοσοφίας στην Αρχαία Ελλάδα» του FFMG, για πρώτη φορά στον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης

Σχετικά Θέατρα

Το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» σε συνεργασία με την Εφορεία  Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας και το Πολιτιστικό Σωματείο «Φεστιβάλ Φιλοσοφίας στη Μεγάλη Ελλάδα» (FFMG), εγκαινιάζουν για πρώτη φορά στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Μεσσήνης, το «Φεστιβάλ Φιλοσοφίας στην Αρχαία Ελλάδα», με θέμα τη «Φιλία».

Στις 13 και 18 Μαρτίου χιλιοιπεντακόσιοι μαθητές από την Ιταλία θα  μυηθούν στη δυτική φιλοσοφία, μέσα από βιωματικού χαρακτήρα πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δράσεις, που έχουν σχεδιαστεί από την επιστημονική ομάδα του «Φεστιβάλ Φιλοσοφίας στη Μεγάλη Ελλάδα». Οι εκπαιδευτικές αυτές δράσεις, όπως είναι ο «φιλοσοφικός περίπατος» και ο «φιλοσοφικός διάλογος» θα λάβουν χώρα στο αρχαίο θέατρο και το εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης. Το Φεστιβάλ Φιλοσοφίας επιχειρεί να «ενώσει την πολιτιστική δράση με την εδαφική πραγματικότητα μέσα από την ανακάλυψη και την αξιοποίηση του χώρου στον οποίο πραγματοποιείται», ώστε να ενισχύσει στους μαθητές την «αίσθηση του τόπου» (genius loci) και να συμβάλει στην μετάδοση της δυτικής φιλοσοφίας.

Το Σωματείο «Φεστιβάλ Φιλοσοφίας στη Μεγάλη Ελλάδα» έχει έδρα την Ιταλία και είναι το μοναδικό Φεστιβάλ Φιλοσοφίας που είναι αφιερωμένο στους εφήβους. Το 2011 το Σωματείο βραβεύτηκε με το Μετάλλιο της Τιμής από τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας για την προσφορά του στη διάδοση της φιλοσοφίας στη νέα γενιά και για τη συμβολή του στην προβολή και ανάδειξη των περιοχών που συνδέονται συμβολικά με τη δυτική φιλοσοφία.

Στην Ελλάδα το Φεστιβάλ πραγματοποιείται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά. Έχει τίτλο «Φεστιβάλ Φιλοσοφίας στην Αρχαία Ελλάδα» και επιχειρεί να εξοικειώσει τους μαθητές με την αρχαία ελληνική φιλοσοφία, να ενθαρρύνει την ανάπτυξη νέων μορφών επικοινωνίας και «Φιλίας» και να καλλιεργήσει στους μαθητές τη συνείδηση της ευρωπαϊκής ταυτότητας. Στο πλαίσιο αυτό από τις 10 έως τις 20 Μαρτίου 2018 οι Ιταλοί μαθητές συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους θα επισκεφτούν την  Αθήνα, την Κόρινθο, την Επίδαυρο, τις Μυκήνες, τη Μεσσήνη και το Λουτράκι.

Το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» ευχαριστεί θερμά την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας για την έμπρακτη υποστήριξή της στο σημαντικό αυτό γεγονός, μέσω του οποίου οι μαθητές για πρώτη φορά θα έχουν την ευκαιρία «γνωριμίας» με τα σπουδαία μνημεία και την ιστορία του θαυμάσιου αυτού ιστορικού τόπου.

diazoma

LOGOTYPOS Eforeias Arxaiotitwn Messinias

magna