Γρήγορη μετάβαση

Το αρχαίο θέατρο της Ερέτριας … και σε πρόγραμμα Erasmus+

Σχετικά Θέατρα

Στα πλαίσια δράσεων του ERASMUS+ με θέμα το θέατρο και σε συνεργασία με το «ΔΙΑΖΩΜΑ» και το πρόγραμμα αυτού με τίτλο «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα», οι μαθητές του ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΕΡΕΤΡΙΑΣ γνώρισαν καλύτερα το αρχαίο θέατρο και τα μνημεία που βρίσκονται στην πόλη τους, κατανόησαν την αξία τους, δημιούργησαν για αυτά, διέδωσαν τα μηνύματα ζωής που από τα συγκεκριμένα εκπορεύονται.

1

Έγραψαν, λοιπόν, κείμενα και ποιήματα, ζωγράφισαν και έκαναν κόμικς, φωτογράφησαν και δραματοποίησαν, έφτιαξαν ερωτηματολόγια και παιχνίδια, σχημάτισαν στίχους και τραγούδησαν, εκφράστηκαν με τον χορό και δημιούργησαν ταινία μικρού μήκους, επισκέφτηκαν και πήραν συνεντεύξεις ή έδωσαν δικές τους σε εκπαιδευτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Επίσης, με τη βοήθεια και τη συνεργασία της Δήμαρχου του Δήμου Ερέτριας, κ. Αμφιτρίτης Αλημπατέ, του πατέρα Χαράλαμπου Ραμαντανάκη, του πλοιοκτήτη κ. Γκαβανόζη και του ιδιοκτήτη ξενοδοχειακής μονάδας κ. Κάλφα οι μαθητές μας προσπάθησαν να διαδώσουν το σποτάκι τους για το αρχαίο θέατρο Ερέτριας.
Τέλος, στη προσπάθεια αυτή μεγάλη υπήρξε η προσφορά της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χαλκίδας, της Ελβετικής Αρχαιολογικής Σχολής, του Μουσείου Ερέτριας και των κατοίκων του δήμου μας.

Το γυμνάσιο Ερέτριας παρουσίασε τις δράσεις του και στην Εβδομάδα Μαθητικής Δημιουργίας. Εδώ με τον υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων Ευβοίας κ. Νεκτάριο Καντανολέων.
2

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ
Φραγκομανώλη Σταυρούλα
Ντόκου Βασιλική
Σκούρας Θανάσης