Γρήγορη μετάβαση

To 10ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου Κρήτης, συμμετέχοντας στα εκπαιδευτικά προγράμματα του «Διαζώματος», υιοθέτησε το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου στο πλαίσιο της δράσης: «Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα».

Κατά το σχολικό έτος 2016-2017 το 10ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου Κρήτης, συμμετέχοντας στα εκπαιδευτικά προγράμματα του «Διαζώματος», υιοθέτησε το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου στο πλαίσιο της δράσης: «Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα».

Συγκεκριμένα 25 μαθητές από την Α΄τάξη (τμήματα Α1 και Α2), ανέλαβαν να εκπονήσουν ομαδικές εργασίες σχετικά με την ιστορία του θεάτρου, τη χρήση του, την αρχιτεκτονική του, το Ασκληπιείο, το σύγχρονο φεστιβάλ Επιδαύρου και στη συνέχεια τις παρουσίασαν στην τάξη, αποκομίζοντας πολύτιμες γνώσεις για τη χρήση του θεάτρου στο πέρασμα του χρόνου. Επίσης οι μαθητές δημιούργησαν ένα οδηγό ξενάγησης στο θέατρο στα Αγγλικά με την βοήθεια της κ. Ψυλλάκη (καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας).

Κατόπιν, στις 2-4-2017 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική εκδρομή, όπου οι κάποιοι μαθητές ανέλαβαν να ξεναγήσουν τους συμμαθητές του στο θέατρο και να γνωρίσουν πλέον με βιωματικό τρόπο ό,τι είχαν μάθει κατά τη διάρκεια εκπόνησης των εργασιών τους.

Με την ολοκλήρωση λοιπόν του προγράμματος οι μαθητές με τη συνεργασία των εκπαιδευτικών που συμμετείχαν στη συγκεκριμένη δράση δημιούργησαν τα έξης:

1. Μια παρουσίαση power point με τις εργασίες των μαθητών, την πορεία υλοποίησης και τη βιντεοσκόπηση με την ξενάγηση των μαθητών.

2. Έναν οδηγό ξενάγησης (τρίπτυχο) για την Επίδαυρο στα Αγγλικά.

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Μπελογιάννη για την άμεση ανταπόκρισή της καθ΄όλη τη διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος και πιστεύουμε ότι τέτοιες πρωτοβουλίες αναδεικνύουν την πολιτιστική μας κληρονομιά και αξίζουν συγχαρητήρια.

Συντονιστές του προγράμματος:

Μπετεινάκη Μαρίνα (φιλόλογος),
Ψυλλάκη Χρυσούλα (καθηγήτρια Αγγλικής φιλολογίας).
Μαρκάκης Βύρωνας (οικονομολόγος).