Γρήγορη μετάβαση

Τηλεδιάσκεψη Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» και Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης: στο επίκεντρο η ανάδειξη του περιβαλλοντικού πλούτου της χώρας

Τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021 ο Πρόεδρος του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με τον Υφυπουργό Προστασίας του Περιβάλλοντος (ΥΠΕΝ), κ. Γιώργο Αμυρά. Αντικείμενο της συνάντησης υπήρξε η  διερεύνηση πεδίων συνεργασίας μεταξύ του ΥΠΕΝ και του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ».

Στην τηλεδιάσκεψη ο Πρόεδρος του Διαζώματος ενημέρωσε αναλυτικά τον κ. Αμυρά για τα αναπτυξιακά Προγράμματα Πολιτιστικού και Περιβαλλοντικού Τουρισμού που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Ελλάδα, όπως είναι οι Πολιτιστικές Διαδρομές και τα Πολιτιστικά Πάρκα, που στόχο έχουν τη σύνδεση του αποθέματος των μνημείων φύσης και πολιτισμού με τον αγροδιατροφικό τομέα και το τουριστικό προϊόν της χώρας.

Επιπλέον, ο Υφυπουργός ενημερώθηκε για δυο καινοτόμα προγράμματα που είναι σε εξέλιξη, το πρόγραμμα «ΠΟΛΙΣ», το οποίο έχει στο επίκεντρο τη  μεταφορά του κεκτημένου της φιλοσοφίας των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (Ο.Χ.Ε) στα αστικά κέντρα και τον ολιστικό σχεδιασμό ανάπτυξης των πόλεων της χώρας, και το πρόγραμμα «ΛΕΩΦΟΡΟΙ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ», που έχει στόχο να αναβαθμίσει τους αυτοκινητοδρόμους από δρόμους μεταφοράς ανθρώπων και εμπορευμάτων σε λεωφόρους «πολιτισμού» και «ιδεών», μέσα από την ανάδειξη του περιβαλλοντικού και πολιτιστικού αποθέματος των περιοχών, από όπου διέρχονται.

Ο Υφυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πολυσχιδή δράση του σωματείου και δεσμεύτηκε να υποστηρίξει τις παραπάνω δράσεις στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του.

Επιπλέον, ο κ. Αμυράς ενημέρωσε τον κ. Μπένο πως πρόκειται να εξετάσει τη δυνατότητα συγκρότησης ομάδας εργασίας στο ΥΠΕΝ για τη συνεργασία με το «ΔΙΑΖΩΜΑ» σε όλα τα παραπάνω προγράμματα, καθώς και τη διερεύνηση της δημιουργίας Περιβαλλοντικών Ζωνών στα μνημεία του πολιτισμού.

  • Στιγμιότυπο από την τηλεδιάσκεψη