Γρήγορη μετάβαση

Τηλεδιάσκεψη για το πρόγραμμα «Ολιστική Ανάπλαση των Ιστορικών Κέντρων» σε 3 Δήμους της χώρας

Σχετικά Θέατρα

Την Παρασκευή 10 Απριλίου 2020, με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, κ. Δημήτρη Οικονόμου, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με αντικείμενο το σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός προγράμματος ολιστικής ανάπλασης των ιστορικών κέντρων τριών πόλεων με πολύ πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα στα σπλάχνα τους: τη  ΘΗΒΑ, τις ΑΧΑΡΝΕΣ Αττικής και το ΗΡΑΚΛΕΙΟ Κρήτης.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος οι Δήμαρχοι Αχαρνών, κ. Σπύρος Βρεττός και Θηβαίων, κ. Γιώργος Αναστασίου και ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου, κ. Γιάννης Αναστασάκης,  οι ομάδες μελετητών από τους τρεις Δήμους και το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ», (κ.κ. Σταύρος Μπένος, Ευδόκιμος Φρέγκογλου, Μπέττυ Χατζηνικολάου), ως συντονιστής και εμψυχωτής των προγραμμάτων. Επίσης, συμμετείχε ως παρατηρητής ο κ. Γεράσιμος Μονοκρούσος, εκπρόσωπος της εταιρείας Νέα Οδός Α.Ε., που είναι βασικός χορηγός του προγράμματος.

Βασικός στόχος της τηλεδιάσκεψης ήταν η διαμόρφωση των αρχών και των προδιαγραφών για τη συνάντηση των σπουδαίων  μνημείων της κάθε πόλης με το δημόσιο και τον ιδιωτικό χώρο (π.χ. όψεις κτιρίων), καθώς και τις δραστηριότητες  (π.χ. επιχειρηματικότητα) και τις ανάγκες των πολιτών (περιβαλλοντικές, κοινωνικές κ.ο.κ.).

Θα ακολουθήσει την Τρίτη, 14 Απριλίου 2020 νέα τηλεδιάσκεψη,  για την κατάρτιση ενός ΟΔΙΚΟΥ ΧΑΡΤΗ για τον καλύτερο συντονισμό και την αποτελεσματικότητα της κοινής και φιλόδοξης προσπάθειας.

Το πρόγραμμα «ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ» των τριών πόλεων θα χρηματοδοτηθεί από το Τομεακό Πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΕΠΠΕΡΑΑ).

Δείτε στη συνέχεια στιγμιότυπα από την τηλεδιάσκεψη:

#Μένουμε σπίτι  – σχεδιάζουμε την ανάπτυξη της χώρας