Γρήγορη μετάβαση

Θουκυδίδης Δραματικός : Το θέατρο του πολέμου 2

Σχετικά Θέατρα

Το Σωματείο Διάζωμα, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας και το Μορφωτικό & Ερευνητικό Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού παρουσιάζουν

Θουκυδίδης Δραματικός:
Το Θέατρο του Πολέμου 2

Θέατρο Αρχαίας Μεσσήνης
12 και 13 Αυγούστου 2017 | Ώρα: 21:00

Ο   καθηγητής  αρχαιολογίας  Πέτρος   Θέμελης,   ο   πρόεδρος   του   σωματείου   Διάζωμα Σταύρος   Μπένος   και   ο   σκηνοθέτης-ηθοποιός   Δημήτρης   Λιγνάδης   ενώνουν   τις δυνάμεις τους σε ένα σπουδαίο καλλιτεχνικό γεγονός, στο Θέατρο Αρχαίας Μεσσήνης στις 12 και 13 Αυγούστου.
Πρόκειται για το δεύτερο μέρος της τετραλογίας «Θουκυδίδης Δραματικός: Το Θέατρο του Πολέμου», με τίτλο «Πολέμου Ειρωνείες: Τα εν Πύλω και εν Ιθώμη Δράματα», μία πρωτότυπη δραματοποίηση αποσπασμάτων από την «Ιστορία του Πελοποννησιακού Πολέμου» του Θουκυδίδη βασισμένη στα πολεμικά γεγονότα της Πύλου (425 π.Χ.) και της Ιθώμης.

Το χρονικό των ιστορικών γεγονότων αποτελεί σύνθεση του Πέτρου Θέμελη, ενώ το έργο  προλογίζει   ο   ίδιος   με   τον   Σταύρο   Μπένο.   Την δραματοποίηση υπογράφει ο θεατρικός   συγγραφέας   Γιάννης   Λιγνάδης,   υπό   την   καλλιτεχνική   επιμέλεια   του Δημήτρη Λιγνάδη και σε σκηνοθεσία Γιάννη Παναγόπουλου. Την παράσταση εκτελεί πολυμελής   θίασος   Ελλήνων   και   ξένων   σπουδαστών   και   αποφοίτων   Δραματικών Σχολών και Κλασικών Γραμμάτων από την Ελλάδα και τις ΗΠΑ.

Η παράσταση είναι το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα του αγγλόφωνου και ελληνόφωνου σπουδαστικού  προγράμματος «Θουκυδίδης Δραματικός:  Το  Θέατρο του  Πολέμου», που διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά το Μορφωτικό και Ερευνητικό Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού.

video teaser: Vimeo: h;ps://vimeo.com/223314317/b46c4c5bf6