Γρήγορη μετάβαση

Πρόσκληση στην τελετή έναρξης του Θερινού σχολείου Καλαμάτας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για δέκατη τρίτη χρονιά ξεκινάει και φέτος το Θερινό Σχολείο για νέους Ομογενείς, που οργανώνει το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε συνεργασία με την Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά και το Α.Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου από 9 Ιουλίου 2018 έως 3 Αυγούστου 2018.

Στο Θερινό Σχολείο θα συμμετάσχουν φέτος: 28 Ομογενείς μαθητές ηλικίας 18-24 ετών, 4 δασκάλοι (ενήλικες), 4 συνοδοί της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά (ενήλικες). Στα Διδακτήρια της Σχολής θα διδαχθούν τα εξής μαθήματα: Ελληνική Γλώσσα, Ελληνική Ιστορία και Ελληνικός Πολιτισμός. Οι Διδάσκοντες είναι Καθηγητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Στο Πρόγραμμα του Σχολείου περιλαμβάνονται εκδρομές σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, πνευματικά κέντρα και αξιοθέατα. Συμπληρωματικά προσφέρονται σεμινάρια για την Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία και το Αρχαίο Ελληνικό Δράμα.  Το Πρόγραμμα πλαισιώνουν μουσικοχορευτικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις στο πλαίσιο της πολιτισμικής παράδοσης. Σκοπός του Θερινού Σχολείου είναι κυρίως η σωστή εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, η γνωριμία των μαθητών με την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό, η κοινωνικοποίηση των νέων σε αμιγές ελληνικό περιβάλλον και η ενίσχυση της ελληνικής τους συνείδησης.

Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2018 και ώρα 20:00 στο Αμφιθέατρο της Σχολής, «Ν. Πολίτης» και θα περιλαμβάνει ομιλία του Προέδρου του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Καθηγητή κ. Βασιλείου Λ. Κωνσταντινόπουλου με θέμα «Η Ελληνική Γλώσσα και Ταυτότητα».

Η Επιστημονικά Υπεύθυνη του Θερινού Σχολείου για Νέους Ομογενείς

Ελένη Βολονάκη, Επίκουρος Καθηγήτρια του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Μπορείτε να διαβάσετε το δελτίο τύπου σε pdf και να δείτε τη σχετική πρόσκληση στους συνδέσμους που ακολουθούν:

Θερινό σχολείο Καλαμάτας – Δελτίο Τύπου

Πρόσκληση