Γρήγορη μετάβαση

“The Great Secret of Lavrion” Ένα Ελληνικό Online Παιχνίδι Περιπέτειας με Γρίφους για τα σπουδαία μυστικά της ιστορίας του τόπου μας.

Σχετικά Θέατρα

Δελτίο Τύπου

“The Great Secret of Lavrion”
Ένα Ελληνικό Online Παιχνίδι Περιπέτειας με Γρίφους
για τα σπουδαία μυστικά της ιστορίας του τόπου μας.

Ο Συγγραφέας Πάρις Περάκης σε συνεργασία με το Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου και τη Θεατρική Ομάδα “Εξόρυξη”, δημιούργησαν ένα πρωτότυπο βιντεοπαιχνίδι γρίφων που βασίζεται σε πραγματικά ιστορικά γεγονότα.

Το παιχνίδι “The Great Secret of Lavrion” έκανε πρεμιέρα την 1η Σεπτεμβρίου 2021  και είχε πάνω από χίλιες (1000) εγγραφές παικτών στις πρώτες δύο εβδομάδες.

Οι παίκτες παίρνουν τον ρόλο του πρωταγωνιστή, παρακολουθούν τα βίντεο των επεισοδίων και ξετυλίγουν ένα μονοπάτι που ξεκινά από το αρχαιότερο σωζόμενο θέατρο της Ελλάδας – το Αρχαίο Θέατρο Θορικού – για να καταλήξει στα διατηρητέα κτήρια της πρώην Γαλλικής Εταιρείας Μεταλλείων Λαυρίου. Μέσα από έξυπνους, θεματικούς γρίφους θα μάθουν την αρχαία μέθοδο παραγωγής αργύρου από τα ορυκτά της Λαυρεωτικής γης και θα αναβιώσουν ένα διδακτικό ιστορικό γεγονός που έλαβε χώρα την περίοδο της κατοχής. Έτσι θα ολοκληρώσουν ένα παράδοξο ταξίδι στον χρόνο που θα τους αποκαλύψει “το Σπουδαίο Μυστικό του Λαυρίου” μέσα από έναν ευχάριστο συνδυασμό διασκέδασης, φαντασίας και επιμόρφωσης.

Το παιχνίδι – λόγω δυσκολίας των γρίφων – απευθύνεται σε παίκτες άνω των 15 ετών, όμως με τις διαθέσιμες βοήθειες θα μπορούσαν να παίξουν και οι γονείς μαζί με τα παιδιά τους, δίνοντας βάση στο εκπαιδευτικό περιεχόμενο και τις ιστορικές γνώσεις.

Επίσης, για τους παίκτες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες ακοής, το παιχνίδι διαθέτει επεξηγηματικά βίντεο και είναι πλήρως υποτιτλισμένο καθ’ όλη τη διάρκειά του. Τέλος, χάρη στους χορηγούς και δωροθέτες που στήριξαν το “Σπουδαίο Μυστικό”, οι παίκτες μπορούν να κερδίσουν πολλά και πλούσια δώρα, ακόμη και χωρίς κλήρωση.

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι:

Το Trailer του Παιχνιδιού στο You Tube:
https://www.youtube.com/watch?v=Yb2ZomvH7Vk

Η κεντρική σελίδα παρουσίασης και εγγραφής:
https://greatsecret.gr/

Η ιστοσελίδα του Τεχνολογικού Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου:
https://www.ltcp.ntua.gr/

Η ιστοσελίδα της Θεατρικής Ομάδας “Εξόρυξη”:
https://exorixitheater.wixsite.com/exorixi

Η θαυμαστή και άγνωστη ιστορία του αρχιμηχανικού Κων/νου Κονοφάγου που έσωσε τους πολίτες του Λαυρίου από την πείνα της ναζιστικής κατοχής:
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=63053
_________________________________________________

Το παιχνίδι προσφέρεται εντελώς ΔΩΡΕΑΝ για όλους,

χάρη στους χορηγούς και δωροθέτες που στήριξαν ενεργά αυτό το εγχείρημα: 

– Σωματείο “Διάζωμα” για τα αρχαία Θέατρα – Pharma-Data Research & Development SA  – Lavrion Technological Cultural Park – Taxivan – S.D.R. Printhouse  –  Storm Boats – EscapeAll – Paradox Project – Escaped Live Adventure Rooms – Clock Escape Rooms – Escapepolis – Mystery Lab – Esc Rooms – Station 33 – UrbanGameProject  – StoaCafe – MediAccess – Gus hair salon  – Λουλουδόκηπος  – Sirmos  – Sazerac  – Nail Craft  – Λογοθεραπεία Ζαραφωνίτη Φένια – INBOOX

Συμμετέχουν οι Ηθοποιοί:
Γ. Δρίβας , Π. Δρίβας , Β. Τεκέρταλη , Σ. Μηνόγιαννης , Φ. Ζαραφωνίτη  και  Π. Περάκης.

_____________________________________

Σ Τ Ο Ι Χ Ε Ι Α   Ε Π Ι Κ O Ι Ν Ω Ν Ι Α Σ:

Πάρις Περάκης – Τηλέφωνο: 6957200878
email: [email protected][email protected][email protected]