Γρήγορη μετάβαση

Τα «Μαθήματα Πολέμου» επιστρέφουν στο Μέγαρο Μουσικής

Η επιτυχημένη παράσταση «Μαθήματα Πολέμου» επιστρέφει στο Υποσκήνιο Β΄ Αίθουσας Α. Τριάντη  του Μεγάρου Μουσικής για 10 παραστάσεις, από την Παρασκευή 21 έως την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για μια πρωτότυπη δραματοποιημένη απόδοση της Ιστορίας του Θουκυδίδη, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Λιγνάδη, τη μουσική της οποίας υπογράφει ο Θoδωρής Οικονόμου, ο οποίος παίζει ζωντανά πιάνο κατά τη διάρκεια της παράστασης.

Το θεατρικό κείμενο του Γιάννη Λιγνάδη,  αποτελεί συρραφή ιστορικών γεγονότων, ανθολογημένων από τα πέντε πρώτα βιβλία της Ιστορίας του Πελοποννησιακού Πολέμου και επιχειρεί να αναδείξει τη διαχρονική και οικουμενική ουσία της «τραγωδίας του πολέμου», καθώς και τους σκοτεινούς και πολύπλοκους μηχανισμούς πίσω από το πολεμικό φαινόμενο.

Τα «Μαθήματα Πολέμου» αποτελούν συμπαραγωγή της Dramaticus και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών σε συνεργασία με το Σωματείο Διάζωμα στο πλαίσιο του κύκλου ΘΕΑΤΡΟ@MEGARON UNDERGROUND

  • Μαθήματα πολέμου. Κείμενο, δραματουργία: Γιάννης Λιγνάδης. Σκηνοθεσία:Δημήτρης Λιγνάδης. Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου. Ιστορικός σύμβουλος: Δρ. Ανδρονίκη Μακρή. Πρωταγωνιστούν: Δημήτρης Λιγνάδης και ομάδα νέων ηθοποιών. Υποσκήνιο Β΄ Αίθουσας Αλεξάνδρα Τριάντη, 18 Απριλίου 2018/21:00.

Για περισσότερες πληροφoρίες μπορείτε να διαβάσετε το δελτίο τύπου του Μεγάρου Μουσικής καθώς και σχετικό δημοσίευμα στους συνδέσμους που ακολουθούν:

Μαθήματα πολέμου – megaron.gr

Τα «Μαθήματα Πολέμου» επιστρέφουν τον Σεπτέμβριο στο Μέγαρο Μουσικής για 10 παραστάσεις – elculture.gr