Γρήγορη μετάβαση

Τα «Εκπαιδευτικά» του Διαζώματος σε εκδήλωση του Υφυπουργείου Τουρισμού της Κύπρου

Tο παρών έδωσε το Διάζωμα στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Υφυπουργείο Τουρισμού της Κύπρου, στις 29 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 18.00, στην αίθουσα «Αντώνης Τρίτσης» στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50, Αθήνα). Στην εκδήλωση που είχε ως θέμα «Κύπρος στην καρδιά μας: Αξέχαστες Μαθητικές εκδρομές» παρουσιάσθηκαν τα εκπαιδευτικά προγράμματα μέσα από τα οποία οι μαθητές των ελληνικών σχολείων μπορούν να γνωρίσουν την Κύπρο, την ιστορία, τη φύση και τον πολιτισμό της επισκεπτόμενοι το νησί, με την προϋπόθεση τα σχολεία να ακολουθήσουν τις διατάξεις περί μετακινήσεων του Υπουργείου Παιδείας.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι: α) το «Χρυσοπράσινο Φύλλο» από το ΚΠΕ Αργυρούπολης, β) το «Κύπρος-Ελλάδα-Ομογένεια: Εκπαιδευτικές Γέφυρες» από τη Δ/νση Π/θμιας Εκπ/σης Σερρών και γ) «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα» από το Διάζωμα.

Η κ. Μ. Μπελογιάννη, υπεύθυνη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Διαζώματος, ανέφερε στην εισήγησή της πως από την περσινή σχολική χρονιά έχουν ενταχθεί στον ενδεικτικό κατάλογο που συνοδεύει το έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας με την εγκεκριμένη δράση, και οι χώροι θέασης και ακρόασης της Κύπρου, συγκεκριμένα, το θέατρο και το στάδιο του Κουρίου, το θέατρο και το ωδείο της Νέας Πάφου. Στη συνέχεια, παρουσίασε δύο εξαιρετικά παραδείγματα υλοποίησης της δράσης, το ένα από το Γυμνάσιο Μπιζανίου ( δείτε, σχετικά εδώ)  και το άλλο από το 4ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων (δείτε σχετικά, εδώ), στο πλαίσιο αδελφοποίησης των σχολείων αυτών με σχολεία της Κύπρου. Τόνισε πως πληροφορίες για τη διαδικασία υλοποίησης της δράσης θα συνοδεύουν το έγγραφο έγκρισης από το Υπουργείο Παιδείας.

Ψυχή της εκδήλωσης ήταν η κ. Ιωάννα Χατζηκωστή, Λειτουργός Μάρκετινγκ του Υφυπουργείου Τουρισμού της Κύπρου. H κ. Χατζηκωστή δεν μίλησε απλώς για την Κύπρο ως προορισμό μαθητικών εκδρομών, αλλά ήταν και η οικοδέσποινα του μπουφέ με τα εκλεκτά κυπριακά εδέσματα που παρατέθηκε μετά από την εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ του κοινού και των ομιλητών.

  • Στιγμιότυπο από την εκδήλωση
  • Η κ. Μ. Μπελογιάννη, υπεύθυνη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Διαζώματος