Γρήγορη μετάβαση

Τα ”Αγριολούλουδα της Βόρειας Εύβοιας” – Πρόγραμμα Crowdfunding

Τα «Αγριολούλουδα» της Βόρειας Εύβοιας

Το δάσος έχει το μεγαλείο, η ομορφιά του όμως δεν θα ήταν πλήρης χωρίς τα ταπεινά αγριολούλουδα.

Το ίδιο ακριβώς ισχύει για την Ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας.

Το πρόγραμμα θα στηριχθεί σε δύο κύριους, μνημειώδεις πυλώνες: το Νέο Δάσος και τον νέο Οδικό Άξονα Χαλκίδας-Ιστιαίας, γύρω από τους οποίους θα αναπτυχθούν μικρότερες, όχι τόσο εντυπωσιακές δράσεις, που σαν τα αγριολούλουδα θα συμπληρώσουν τη μεγάλη εικόνα με τα χρώματά τους, το άρωμά τους, τη δροσιά τους.

Σε αντίθεση ωστόσο με τα πραγματικά αγριολούλουδα, τα «Αγριολούλουδα» της Βόρειας Εύβοιας θα «φυτρώσουν» ελεγχόμενα κι οργανωμένα. Θα αντλήσουν πόρους μέσω μιας εκστρατείας «crowdfunding» και θα τους κατευθύνουν σε μικρά χρηματοδοτικά κενά, έτσι ώστε να ενισχύσουν άμεσα και ορατά το συνολικό έργο. Όπως και το δάσος, το όραμα της Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας είναι πολυδιάστατο, πολυποίκιλο, συναρπαστικό, και ένα από τα ζωτικής σημασίας συστατικά του είναι τα «Αγριολούλουδά» του.

Eπισκεφτείτε την ιστοσελίδα του crowdfunding: https://dorees.diazoma.gr

Ποια είναι τα «Αγριολούλουδα» της Βόρειας Εύβοιας:

1) «Όλα για τα Παιδιά» Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών αποτελούν μία από τις βασικές προτεραιότητες της Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας. Τα «Αγριολούλουδα» θα υποστηρίξουν τις σχετικές δράσεις, εξασφαλίζοντας για παράδειγμα τη μετακίνηση σε κάποιο σχολείο από μακρινή περιοχή που θα θελήσει να παρακολουθήσει τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα.

2) «Περπατώ εις το Δάσος» «Γιορτές του Δάσους». Ορόσημο της νέας εποχής για τη Βόρεια Εύβοια. Μία σειρά από δημιουργικές δράσεις, που θα ξεδιπλώσουν στα μάτια της τοπικής κοινωνίας και των επισκεπτών την ιστορία, την προίκα και την πορεία αναγέννησης του δάσους. Τα «Αγριολούλουδα» θα φροντίσουν για τις μετακινήσεις των φίλων του δάσους, σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό γραφείο Somewhere we Know.

3) «Με μέλι και με γάλα» Η αγροτική παραγωγή της Βόρειας Εύβοιας πρέπει να κλείσει τις πληγές της και τα θαυμαστά προϊόντα της να αναδειχθούν. Στο πλαίσιο αυτό, με την συμβολή πάντα των «Αγριολούλουδων», θα πραγματοποιηθεί σειρά εκδηλώσεων για την αγροδιατροφή, με προεξάρχουσα την  Έκθεση Αγροτικών Προϊόντων στο Μετρό της Αθήνας.

4) «Ενέργειες ζωής» Η καταστροφή δίνει συνήθως την ευκαιρία για αναστοχασμό και αλλαγή πλεύσης. Η παραγωγή καθαρής ενέργειας αποτελεί ασφαλώς σημαντική πρωτοβουλία που πρέπει να μελετηθεί και να αναπτυχθεί. Τα «Αγριολούλουδα» θα βοηθήσουν με κεφάλαια κίνησης τις ενεργειακές κοινότητες που θα θελήσουν να δραστηριοποιηθούν σε αυτόν τον κρίσιμο για την περιοχή τομέα.

5) «Φως στον πολιτισμό» Η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Βόρειας Εύβοιας, υλικής και άυλης, μοιάζει ίσως πολυτέλεια την ώρα της κρίσης, στην πραγματικότητα όμως στρέφοντας τα μάτια σ’ αυτήν αντλούμε δύναμη κι αυτοπεποίθηση. Με τη βοήθεια των «Αγριολούλουδων» θα δρομολογηθούν έργα πολιτισμού, η μουσειολογική μελέτη, για παράδειγμα, της Αρχαιολογικής Συλλογής Ωρεών.

6) «Επι-κοινωνία» Για να ανθίσουν τα «Αγριολούλουδα» θα χρειαστεί η συμβολή ολόκληρης της κοινωνίας. Και για να επιτευχθεί αυτό χρειάζεται επικοινωνία. Στο πλαίσιο της εκστρατείας «crowdfunding», θα δημιουργηθεί ένα ολιγόλεπτο βίντεο για να προβληθεί ευρέως η ιδέα των «Αγριολούλουδων», για να συμμεριστούν τους στόχους τους και να τα αγκαλιάσουν έμπρακτα οι πολίτες.

7) «Scripta Manent» Τα «Γραπτά Μένουν». Το πρόγραμμα Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας, πέραν της ζωτικής σημασίας του, αυτής καθαυτής, για την περιοχή, μπορεί να γίνει το μοντέλο που θα αποδείξει σε πολίτες και πολιτεία πως όταν υπάρχει βούληση, οργάνωση, όραμα το αποτέλεσμα μπορεί να μας εκπλήξει. Για το σκοπό αυτό, τα «Αγριολούλουδα» θα ενισχύσουν την παραγωγή γραπτών κειμένων, που θα διοχετεύουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε άλλα κανάλια τα βήματα, μεγάλα και μικρά, που γίνονται καθημερινά, για την επίτευξη του κεντρικού στόχου: την Αναγέννηση της Βόρειας Εύβοιας.

 Δείτε το βίντεο προβολής του Crowdfunding για το Πρόγραμμα Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας:

Σκηνοθεσία : Βαγγέλης Ευθυμίου
Σενάριο : Κατερίνα Σέρβη
Φωτογραφία : Κώστας Ματίκας
Ήχοληψία – μιξάζ: Κώστας Ντόκος
Μοντάζ – color grading : Διονύσης Βαρχαλαμάς
Μουσική : Greg Dombrowski | Secession Studios
After effects : Ευδόκιμος Φρέγκογλου
Φωτογραφίες περιοχής: Τάσος Παπανικολάου
Διεύθυνση παραγωγής : Άλμπα Κόκα
Συντονισμό σχολείων: Μαίρη Μπελογιάννη

Ευχαριστούμε θερμά
Το Δημοτικό Σχολείο Ωρεών
Τις μαθήτριες της Γ’ τάξης:
1.Νταραντάνη Ελεάννα
2. Τρανουδάκη Ελευθερία
3. Ιντρίζι Δήμητρα
Διευθύντρια: Τσελίκα Χριστούλα
Εκπαιδευτικό της Γ’ τάξης : Λουτσοστάθη Ασημίνα
Καθώς και τους γονείς των μαθητριών:
1. Νταραντάνης Γεώργιος
2. Τρανουδάκης Νικόλαος /Τρανουδάκη -Κομποθανάση Ευαγγελία
3. Αργυρίου Γεώργιος/Κέντρο Βοϊσάβα
Απο το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Στηρίζουμε Β. Εύβοια»
Θεματική ενότητα «Τα αγριολούλουδα του τόπου μας»
39ο Δημ. Σχολείο Περιστερίου – Γεωργαντή Ελευθερία
11ο Γυμν. Θεσσαλονίκης – Θάνου Δέσποινα
Παραγωγή:
Landart PRODUCTIONS – ΔΙΑΖΩΜΑ

 

Δείτε ακόμη:

  • Τα «Αγριολούλουδα» της Βόρειας Εύβοιας: Πρωτοποριακό πρόγραμμα ανασυγκρότησης της περιοχής στο cnn.gr
  • Τα «Αγριολούλουδα» της Β. Εύβοιας – Εκστρατεία για την ανασυγκρότηση της περιοχής στο ekirikas.com