Γρήγορη μετάβαση

Συνεργασία Πέτρου Θέμελη με Αρχαιολόγους της Μελβούρνης

Σχετικά Θέατρα

Πηγή: kalamatajournal.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ
Επαφές με συναδέλφους του, καθηγητές Αρχαιολογίας, για την Αρχαία Μεσσήνη είχε στη Μελβούρνη ο καθηγητής Ιστορίας&Αρχαιολογίας, Πέτρος Θέμελης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του με την Μεσσηνιακή Αμφικτυονία…

Ειδικότερα, την περασμένη Παρασκευή ο κ. Θέμελης, συνοδευόμενος από την Πρόεδρο της Παμμεσσηνιακής Αδελφότητας «Ο Παπαφλέσσας», Betty Dimitropoulos και τον Γραμματέα της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας, Παναγιώτη Μπαζίγο, επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Τμήμα του «La Trobe University». Εκεί, τους υποδέχτηκε ο αρχαιολόγος καθηγητής Dr. Chris Davens και η Μεσσήνια στην καταγωγή Dr. Stephie Nikoloudis, με τους οποίους είχαν ενδιαφέρουσες επιστημονικές συζητήσεις για τις ελληνικές και κυπριακές αρχαιότητες.

Παράλληλα, επισκέφθηκαν το TENTRAL CENTER, στο οποίο εκτίθεται συλλογή ελληνικών βάζων της Νότιας Ιταλίας, ενώ έγινε μια επιστημονική συζήτηση με τους ανασκαφείς της Αρχαίας Κορίνθου, Dr. Ian Mc Phee και Elizabeth Pemberton.

Μίλησε σε μαθητές για την Αρχαία Μεσσήνη

Η επόμενη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο ALPHINGTON GRAMMAR SCHOOL, όπου ο κ. Θέμελης μίλησε για την Αρχαία Μεσσήνη στις τάξεις της κ. Denicse Diakodimitriou, η οποία διδάσκει ελληνικά, δείχνοντας στους μαθητές και σχετικό βίντεο. Έντονο ήταν το ενδιαφέρον των μαθητών, οι οποίοι έθεσαν στον κ. Θέμελη εύστοχες ερωτήσεις για την Αρχαία Μεσσήνη, μαρτυρώντας την αγάπη τους για την Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις τάξεις αυτές, πέραν των ελληνοπαίδων τρίτης γενιάς ήταν και παιδιά άλλων εθνοτήτων, καθώς και από την Κίνα. Στο τέλος, όλοι οι μαθητές περιστοίχισαν τον κ. Θέμελη για να τον χαιρετίσουν και να φωτογραφηθούν μαζί του. Δύο μαθητές, μάλιστα, δήλωσαν ότι θέλουν να γίνουν Αρχαιολόγοι και να σκάψουν στην Ελλάδα, ενώ όλοι εξέφρασαν την επιθυμία τους να επισκεφτούν την Αρχαία Μεσσήνη.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας η Παμμεσσηνιακή Αδελφότητα «Ο Παπαφλέσσας» παρέθεσε δείπνο, στο κατάμεστο RoofTop του Κέντρου της Ελληνικής Κοινότητας προς τιμήν των κ. Θέμελη, Μπαζίγου καθώς και του Προέδρου του Συλλόγου Ναυαρίνο, κ. Παρασκευά Σωτηρόπουλου, ο οποίος κατέφτασε από την Αδελαΐδα.

Στο περιθώριο του δείπνου διεξήχθησαν δημιουργικές συζητήσεις για την Αρχαία Μεσσήνη, την Ελλάδα και για τους ελληνικούς πολιτιστικούς Συλλόγους της Μελβούρνης, δεδομένου ότι στο δείπνο παρευρέθηκαν και πολλά μέλη από άλλους ελληνικούς συλλόγους.

 

Mπορείτε να διαβάσετε στη συνέχεια σχετικά δημοσιεύματα:

Σε συνέδριο στην Αυστραλία μιλά ο Πέτρος Θέμελης – eleftheriaonline.gr

Μεσσήνιοι σε συνέδριο στη Νότια Αυστραλία – eleftheriaonline.gr

«Η Αρχαία Μεσσήνη είναι μια νέα γυναίκα που εξελίσσεται διαρκώς» – www.sbs.com.au