Υποψήφιο για το Βραβείο Κοινού 2025 του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Fedora, το «Μέλισμα» της ΕΛΣ
Ο θρόνος του Ποτάμωνα: Από το αρχαίο θέατρο στη δεύτερη Ανάσταση της Μυτιλήνης
Με επιτυχία παρουσιάστηκε στην Καλαμάτα το graphic novel “Ένας κόσµος χωρίς τέλος”
Πέτρος Θέμελης: Ενα ντοκιμαντέρ για τον σπουδαίο αρχαιολόγο – Οι αναζητήσεις, τα όνειρα, το έργο
Η Αρχαία Μεσσήνη στο προσκήνιο μέσα από την 7η Πανελλήνια Διημερίδα Αθλοπαιδείας
Συνάντηση εργασίας της TÜV HELLAS (TÜV NORD) με στελέχη του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 14 Μαρτίου 2025.
Η συνάντηση έγινε στα γραφεία του Σωματείου, στο οποίο η TÜV HELLAS (TÜV NORD) έγινε νέο Εταιρικό Μέλος.
Σκοπός των συζητήσεων ήταν η «ιχνηλάτηση» του νέου περιβάλλοντος που δημιουργείται με τους δείκτες ESG στο χώρο των επιχειρήσεων, καθώς και η διερεύνηση της σχέσης τους με το θεσμό των Εταιρικών Μελών, αλλά και το σύστημα αξιών που παράγει το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» συνολικά.
Ο θεσμός των Εταιρικών Μελών, τον οποίο ανέπτυξε το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» το 2014 αποτελεί έκφραση της προσπάθειάς του για την αναβάθμιση του χορηγικού θεσμού και της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στη χώρα, έχοντας στο επίκεντρο το όραμά του για την ένταξη των μνημείων της φύσης και του πολιτισμού στο κέντρο της ζωής και της βιώσιμης ανάπτυξης της Ελλάδας.
Στη συνάντηση συμμετείχαν οι κ.κ.: Σάββας Πελτέκης, Διευθύνων Σύμβουλος του Φορέα Πιστοποίησης TÜV HELLAS (TÜV NORD), Ναυπηγός Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΜΠ, Νέστορας Παπαρούπας, Mechanical & Industrial Engineer και Product Manager, Κονδυλία Κοντογιάννη Training & Corporate Communication Manager. Από το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» συμμετείχαν: ο Πρόεδρος, κ. Σταύρος Μπένος, η Διευθύντρια, κα Μαρία Σοφικίτου, η Υπεύθυνη Σύγχρονου Πολιτισμού, κα Πόπη Μαλαπάνη, ο Συντονιστής Αναπτυξιακών Προγραμμάτων, κ. Ευδόκιμος Φρέγκογλου και η κα Μαρία Κουρασάνη, Υπεύθυνη Αναπτυξιακών Προγραμμάτων.
Στη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Νέστορας Παπαρούπας, ο οποίος έχει πολυετή εμπειρία σε θέματα ESG παρουσίασε αναλυτικά τις αλλαγές που έρχονται στις Εκθέσεις Βιώσιμης Ανάπτυξης για τις πιστοποιήσεις ως προς τα θέματα ESG και ακολούθησε ένας ενδιαφέρον διάλογος μεταξύ όλων των συμμετεχόντων.
Για το παραπάνω θέμα θα υπάρξει ειδικό θεματικό πάνελ στη διάρκεια της 11ης Συνάντησης Εταιρικών Μελών του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», που έχει προγραμματιστεί να γίνει στις 07 Μαϊου 2025 στο Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας.
Ο όρος «ESG» (Environmental, Social, and Governance) αναφέρεται σε τρεις βασικούς πυλώνες της εταιρικής δραστηριότητας που αφορούν στο περιβάλλον, την κοινωνία και την εταιρική διακυβέρνηση και που μπορούν να επηρεάσουν την ικανότητα της επιχείρησης να παράγει αξία. Το ενδιαφέρον για το ESG συνδέεται με την ανάγκη για βιώσιμη ανάπτυξη, την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και την αναγνώριση ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι σε αρμονία με το περιβάλλον και την κοινωνία. Η ενσωμάτωση αυτών των αρχών στο επιχειρηματικό μοντέλο δεν αποτελεί μόνο ένα ηθικό ζητούμενο, αλλά και μια στρατηγική που μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερη χρηματοοικονομική απόδοση, διαχείριση κινδύνων και ενίσχυση της φήμης της επιχείρησης. Το ESG απασχολεί όλο και περισσότερο τις εισηγημένες στο Χρηματιστήριο επιχειρήσεις, ενώ σταδιακά προβλέπεται να επηρεάσει το σύνολο της επιχειρηματικής δραστηριότητας, καθώς η ζήτηση για διαφάνεια, υπευθυνότητα και βιώσιμη ανάπτυξη αυξάνεται.
Η TÜV HELLAS (TÜV NORD) έγινε Εταιρικό Μέλος του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» το 2024. Είναι Οργανισμός Επιθεώρησης, Πιστοποίησης και Εκπαίδευσης, μέλος του Γερμανικού Οργανισμού TÜV NORD Group και δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 1987 παρέχοντας ανεξάρτητες υπηρεσίες Επιθεώρησης και Πιστοποίησης, σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα στους τομείς της Τεχνολογίας, της Ποιότητας, της Ασφάλειας, της Ενέργειας και του Περιβάλλοντος.
Δείτε ακόμη:
Τα κριτήρια ESG, η Βιωσιμότητα και η επιχειρηματική Ηθική Ευθύνη / ΑΠΕ-ΜΠΕ