Γρήγορη μετάβαση

Στις καλύτερες ευρωπαϊκές αγορές κατατάσσεται η αγορά της Καλαμάτας σύμφωνα με τη Γαλλική Figaro

Πηγή: kalamatatimes.gr

Τιμητική στην Αγορά της Καλαμάτας, την οποία ξεχωρίζει κατατάσσοντάς την στις καλύτερες της Ευρώπης, επεφύλαξε η ηλεκτρονική έκδοση της γαλλικής εφημερίδας «Le Figaro» στην ενότητα Voyages (Ταξίδια), την Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022. Δείτε ΕΔΩ.

Το δημοσίευμα με τίτλο «Η αγορά της Καλαμάτας, η αγροτική ψυχή της Πελοποννήσου», που υπογράφει η Maud Vidal-Naquet, αναφέρει ότι «από τη Γαλλία μέχρι την Κροατία, την Ισπανία, το Βέλγιο, την Ιταλία και την Ελλάδα, επιλέξαμε έξι από τις πιο όμορφες αγορές στην Ευρώπη, των οποίων η ιστορία συγχωνεύεται με αυτήν της ίδιας της πόλης τους. Αγορές που είναι χωνευτήρι πολιτισμών και χαρούμενων συναντήσεων».

Ο Γάλλος δημοσιογράφος επισημαίνει ότι «η Μεσσηνία είναι από τις πιο εύφορες περιοχές της Ελλάδας κι αυτό αποδεικνύεται και από τους πάγκους που αναπτύσσονται κάθε Τετάρτη και Σάββατο στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Πελοποννήσου». Θεωρεί «τελετουργικό των διακοπών» τις εικόνες που συγκεντρώνει από τις ευρωπαϊκές αγορές. «Στις πλατείες των οικισμών, στις αποβάθρες, υπαίθριες ή κλειστές, οι παραδοσιακές αγορές είναι ένα δημοφιλές σημείο συνάντησης όπου ο καθένας έρχεται σύμφωνα με τις συνήθειές του, για τα τοπικά προϊόντα, τους τεχνίτες, αλλά και την ατμόσφαιρα. Με τη ζεστή φωνή του, ο παραγωγός της αγοράς καμαρώνει τον πάγκο του, ντόπιοι, κάτοικοι της περιοχής, άνδρες και γυναίκες μ’  ένα καλάθι κάτω από το μπράτσο, άλλοι τραβώντας ένα κάρο…

  • Η φωτογραφία που δημοσιεύει η Le Figaro με την λεζάντα: Αεροφωτογραφία της Καλαμάτας, του λόφου με το κάστρο της και της μητροπολιτικής εκκλησίας της Υπαπαντής, στην ιστορική παλιά πόλη.