Γρήγορη μετάβαση

Στα 6,7 εκ. οι κατεδαφίσεις για το αρχαίο θέατρο Λάρισας

Σχετικά Θέατρα

Πηγή: thessalia economy

Συνάντηση με στελέχη του «Πράσινου Ταμείου» στην Αθήνα θα έχουν στις αρχές Δεκεμβρίου ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης και ο αντιδήμαρχος Βιώσιμης Κινητικότητας και Συστημάτων Έξυπνης Πόλης Ντίνος Διαμάντος, για να καταθέσουν τις δέκα εξώδικες συμφωνίες που έχουν συνάψει ο Δήμος Λαρισαίων με τους αντίστοιχους ιδιοκτήτες των ακινήτων του οικοδομικού τετραγώνου απέναντι από το Α’ Αρχαίο Θέατρο και να προχωρήσει η διαδικασία κατάθεσης των αποζημιώσεων.

Όπως δήλωσε ο κ. Διαμάντος, «για τους δύο ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν δέχθηκαν να προχωρήσουν σε εξώδικες συμφωνίες με τον Δήμο, έχει δρομολογηθεί η διαδικασία προσδιορισμού τιμής αποζημίωσης, μέσω της δικαστικής οδού…».

Όσον αφορά τη συνάντηση που θα γίνει με στελέχη του «Πράσινου Ταμείου», ο αντιδήμαρχος ανέφερε πως θα κατατεθούν από τη Δημοτική Αρχή οι δέκα εξώδικες συμβιβαστικές συμφωνίες αποζημίωσης των αντίστοιχων ιδιοκτητών και, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, θα ακολουθήσει απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του «Πράσινου Ταμείου» με εντολή προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων να κατατεθούν τα χρηματικά ποσά που συμφωνήθηκαν στους ιδιοκτήτες.

Να σημειωθεί ότι τα χρήματα των αποζημιώσεων για τις απαλλοτριώσεις είναι δεσμευμένα από το 2015, στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, από το «Πράσινο Ταμείο» και αγγίζουν το ποσό των 6.787.700 ευρώ.

Το εν λόγω οικοδομικό τετράγωνο, με τον χαρακτηριστικό αριθμό 867 Γ, που περιλαμβάνει τα ακίνητα προς κατεδάφιση απέναντι από το μνημείο, περικλείεται από τις οδούς Παπαναστασίου, Βενιζέλου, Απόλλωνος και Ύδρας.

Λένα Κισσάβου Ελευθερία