Γρήγορη μετάβαση

Συνεργασία του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» με τον Οργανισμό AIESEC

Ολοκληρώθηκε στις 25 Οκτωβρίου 2017 η πρακτική άσκηση του κυρίου Miguel Domenech Mérte, στο Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ». Η πρακτική άσκηση έγινε στο πλαίσιο της συνεργασίας του Σωματείου με το μη κερδοσκοπικό οργανισμό  AIESEC. Η πρόταση συνεργασίας προήλθε από την Τοπική Επιτροπή AIESEC του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο κ. Miguel Domenech Mérte έχει σπουδάσει δημοσιογραφία και επικοινωνία στο Πανεπιστήμιο της Βαλένθια στην Ισπανία και στο Ινστιτούτο IHECS στις Βρυξέλλες. Είναι επίσης υπεύθυνος μάρκετινγκ του παραρτήματος της ΑIESEC στην Ισπανία. Η πρακτική του άσκηση στα γραφεία του Διαζώματος διήρκησε έξι εβδομάδες. Ο κ. Mérte  γνώρισε στην πράξη  το έργο του Σωματείου και στη συνέχεια  αναζήτησε την παρουσία πολιτιστικών οργανισμών και κινήσεων πολιτών που ασχολούνται με τη διαχείριση του πολιτιστικού αποθέματος κυρίως σε ισπανόφωνες χώρες. Τέλος, διερεύνησε πιθανότητες συνεργασίας αυτών με το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ».

Λίγα λόγια για την AIESEC : Ιδρύθηκε το 1948 και είναι ο μεγαλύτερος παγκόσμιος μη κυβερνητικός, μη κερδοσκοπικός, νεανικός οργανισμός. Διοικείται και απευθύνεται σε νέους από 18 έως 30 ετών. Έχει παρουσία σε 128 χώρες σε όλον τον κόσμο. Στην Ελλάδα έχει παρουσία από το 1956. Όραμά της είναι η ανάπτυξη των δεξιοτήτων των νέων μέσω της συμμετοχής τους σε διαπολιτισμικά προγράμματα εθελοντισμού και πρακτικής άσκησης σε όλο τον κόσμο.

  • Στη φωτογραφία διακρίνονται ο κ. Miguel Domenech Mérte, με τον πρόεδρο του Διαζώματος, κ. Σταύρο Μπένο, τον κ. Αλέκο Κρητικό, την εκπρόσωπο του AIESEC στην ΑΣΟΕ και στελέχοι του σωματείου.