Γρήγορη μετάβαση

Συνέντευξη του Πρόεδρου του Διαζώματος για την Πολιτιστική Διαδρομή Φύσης και Πολιτισμού στο νομό Αιτωλοακαρνανίας.

Σχετικά Θέατρα

Ο Πρόεδρος του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ»  κ. Σταύρος Μπένος  παραχώρησε στις 08 -01-2018 ραδιοφωνική συνέντευξη με θέμα την «Πολιτιστική Διαδρομή Φύσης και Πολιτισμού της Αιτωλοακαρνανίας», στην εκπομπή «ΠΡΟΣΩΠΩΝ…ΕΡΓΑ», του Σωκράτη Τσόμπου στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8».

Στην συνέντευξη μίλησε για το πρόγραμμα: «Πολιτιστική Διαδρομή Φύσης και Πολιτισμού της Αιτωλοακαρνανίας», που προτείνει το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» και ο «ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ», με πρωτεργάτες τον πρόεδρο του Φορέα κ. Φώτη  Περγαντή και τον συντονιστή του Φορέα, κ. Γιάννη Σελιμά. Το πρόγραμμα έχει στόχο τη «συνένωση» των διάσπαρτων αρχαιολογικών χώρων της Αιτωλοακαρνανίας, με κύριο άξονα τα 5 αρχαία θέατρά της, με παράλληλη αξιοποίηση του φυσικού περιβάλλοντος, σε μια ενιαία διαδρομή και την προβολή της σε στοχευμένο κοινό στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ώστε η Διαδρομή να αποτελέσει μια αξέχαστη πολιτιστική ‐ τουριστική εμπειρία.

Πιο αναλυτικά η πρόταση αφορά στη διαμόρφωση ενός δικτύου πολιτιστικών και φυσιολατρικών διαδρομών στο νομό Αιτωλοακαρνανίας, με επίκεντρο τα αρχαία θέατρα Μακύνειας, Καλυδώνας, Νέας Πλευρώνας, Οινιαδών και Στράτου και έχει στόχο την οργανική σύνδεση των αρχαίων θεάτρων με τα σημαντικότερα σημεία φυσικού κάλλους της Αιτωλοακαρνανίας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την υλοποίηση εργασιών προστασίας και αποκατάστασης των αρχαίων θεάτρων, τη δημιουργία σύγχρονων υποδομών με σκοπό τη βελτίωση της προσβασιμότητας σε αυτά, καθώς και τη δημιουργία μικρών θεματικών μουσείων, σχετικών με τον φυσικό πλούτο του νομού.

Στο σχεδιασμό και την επιτυχία του εγχειρήματος, είναι καίρια η πολιτική βούληση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και των Δήμων του νομού Αιτωλοακαρνανίας, πολύ πιο καταλυτικός, όμως ο ρόλος των ίδιων των πολιτών.

Μια πολύ θετική εξέλιξη ως προς αυτό είναι η συγκρότηση της ομάδας ¨Δρω¨ Κίνηση Πολιτών για την Αιτωλοακαρνανία, που έχει στόχο   τη στήριξη και τη δυναμική προώθηση του συγκεκριμένου εγχειρήματος, που αναμένεται να αλλάξει το πολιτιστικό και τουριστικό προφίλ της Αιτωλοακαρνανίας.

Μπορείτε να διαβάσετε σχετικό δημοσίευμα και να ακούσετε τη συνέντευξη στον σύνδεσμο που ακολουθεί:

Σ. Μπένος: Μεγάλο στοίχημα η «Πολιτιστική Διαδρομή Φύσης και Πολιτισμού της Αιτ/νίας» (Ηχητικό) agriniotimes.gr