Έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας του εκπαιδευτικού προγράμματος του Διαζώματος «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα»
Δελτίο Τύπου: Εκκίνηση εργασιών για την αποκατάσταση του Ναού των Ταξιαρχών στην Κοκκινομηλιά της Βόρειας Εύβοιας
Ευρεία σύσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη για τα έργα ανάδειξης του Ιστορικού Σουλίου
Δωρεά κ. Θωμά Αλεξόπουλου στο Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» στη μνήμη του Πέτρου Θέμελη
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 6η Συνάντηση του Άνω ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ με τίτλο «Η ΦΛΟΓΑ ΤΩΝ ΑΡΩΓΩΝ ΜΕΛΩΝ»
Πηγή: patt.gov.gr
Γ. Πατούλης: «Προτεραιότητά μας είναι η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και η ενίσχυση του brandname της Αττικής μέσα από καινοτόμες και οραματικές δράσεις»
Τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη επισκέφθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας ο Πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών «ΔΙΑΖΩΜΑ», Σταύρος Μπένος. Στη συνάντηση μετείχε και η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος σε θέματα Πολιτισμού, Ελένη Δουνδουλάκη.
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το πρόγραμμα «Η ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ: ΕΛΕΥΣΙΝΑ, ΑΘΗΝΑ ΛΑΥΡΙΟ», το οποίο αποτελεί μία πρωτοβουλία του κ. Μπένου και έχει ως στόχο την ενίσχυση του πολιτιστικού τουρισμού της Αττικής, μέσα από την ανάδειξη των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων όπως είναι τα πολιτιστικά της μνημεία.
Ο κ. Μπένος επικαλούμενος και την επιτυχή εκπόνηση ανάλογων προγραμμάτων με άλλες Περιφέρειες της χώρας, υπογράμμισε πως πρόκειται για ένα σχέδιο που απαιτεί τη συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής σε κεντρικό ρόλο, των Δήμων αλλά και ιδιωτικών φορέων. Στόχος είναι, όπως ανέφερε, να υλοποιηθεί σταδιακά μια Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση και ένα επώνυμο τουριστικό προϊόν στον άξονα Ελευσίνα-Αθήνα-Λαύριο προκειμένου να ανανεωθεί το πολιτιστικό – τουριστικό ενδιαφέρον για την Αθήνα και συνολικά την Αττική και να την μετατρέψει σε αυτόνομο δωδεκάμηνο τουριστικό προορισμό.
Ειδικότερα, όπως εξήγησε ο κ. Μπένος, στόχος είναι η αποκατάσταση της σύνδεσης που είχε πόλη της αρχαίας Αθήνας με το Ιερό της Ελευσίνας, το Λαύριο και τα ορυχεία αργύρου, καθώς και με τον Πειραιά, μέσα από ένα ολιστικό πρόγραμμα, που θα εντάξει τα μνημεία που βρίσκονται στις περιοχές αυτές, στο κέντρο της αειφορίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.
Ο κ. Πατούλης εξήρε την πολιτική και αυτοδιοικητική εμπειρία του κ. Μπένου επισημαίνοντας ότι άφησε τη σφραγίδα του υλοποιώντας καινοτόμες δομές, όπως είναι η δημιουργία των ΚΕΠ και εστίασε στις διαχρονικά οραματικές του πρωτοβουλίες. Σε ότι αφορά το εν λόγω πρόγραμμα για το οποίο, όπως συμφωνήθηκε, θα του γίνει αναλυτική παρουσίαση, διατύπωσε την κατηγορηματική βούλησή του να συμβάλει στην υλοποίησή του, χαρακτηρίζοντας το ως ένα εμβληματικό έργο πνοής για την Αττική.
«Για τη νέα Διοίκηση της Περιφέρειας αποτελεί ζήτημα προτεραιότητας η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και η ενίσχυση του brandname της Αττικής μέσα από καινοτόμες και οραματικές δράσεις», τόνισε και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Σε αυτό το πλαίσιο θα συνεργαστούμε με τον Πρόεδρο του Σωματείου Διάζωμα κ. Μπένο για την υλοποίηση αυτού του εμβληματικού προγράμματος που θα συνδέσει περιοχές της Αττικής, δημιουργώντας μία διαλεκτική σχέση μεταξύ των μνημείων, με πολλαπλά πολιτιστικά και τουριστικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες».
Mπορείτε να δείτε το δελτίο τύπου της Περιφέρειας Αττικής στον ακόλουθο σύνδεσμο: