Γρήγορη μετάβαση

Συνάντηση εργασίας Σ.Ε.Τ.Ε. με θέμα: «Διασύνδεση τουρισμού – πολιτισμού. Τα εμπόδια και οι προοπτικές»

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε από το Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (Σ.Ε.Τ.Ε) την Παρασκευή 01 Δεκεμβρίου 2017. Θέμα της συνάντησης ήταν η «Διασύνδεση τουρισμού – πολιτισμού. Τα εμπόδια και οι προοπτικές». Η συνάντηση εντάσσεται στο νέο κύκλο θεματικών συναντήσεων που εγκαινιάζει ο Σύνδεσμος με στόχο την ανάδειξη σημαντικών ζητημάτων που αφορούν στη βιώσιμη ανάπτυξη και την ποιοτική αναβάθμιση του ελληνικού τουρισμού.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν οι κ.κ. Γιάννης A. Ρέτσος, πρόεδρος του Σ.Ε.Τ.Ε. και η Υπουργός Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά.

Στο πάνελ της συζήτησης κατέθεσαν τις απόψεις τους για το θέμα ο Πρόεδρος του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» κ. Σταύρος Μπένος, ο Προϊστάμενος της υπηρεσίας ερευνητικών προγραμμάτων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (Π.Ι.Ο.Π.), κ. Χριστόδουλος Ρίγγας και η Επιστημονική Υπεύθυνη Έργων της εταιρείας PostScriptum, κα Αλεξάνδρα Νικηφορίδου.

Ο Πρόεδρος του Διαζώματος μίλησε για την ανάγκη αλλαγής στη νοοτροπία που επικρατεί σε σχέση με τον τρόπο διαχείρισης των μνημείων της χώρας.

Αναφέρθηκε ακόμη στο Καινοτόμο Πρόγραμμα «Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου», που θα υλοποιήσει η Περιφέρεια της Ηπείρου, το οποίο συνιστά πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (Ο.Χ.Ε.) του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος (Π.Ε.Π.) Ηπείρου 2014 – 2020 και υλοποιείται με χρηματοδότηση, ύψους 37 εκ. ευρώ.

Στόχος του παραπάνω προγράμματος είναι η σύνδεση των μνημείων της Ηπείρου με την τοπική κοινωνία, την αειφορία και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Ο κ. Μπένος ανέπτυξε τέλος, τα τέσσερα βήματα που απαιτούνται για την οικοδόμηση του Προγράμματος και τα οποία είναι: οι υποδομές, το μάρκετινγκ, η σύνδεση με την επιχειρηματικότητα και η διακυβέρνηση.

Μπορείτε να διαβάσετε το δελτίο τύπου του Σ.Ε.Τ.Ε., την ομιλία του κ. Ρέτσου και σχετικό δημοσίευμα στους συνδέσμους που ακολουθούν καθώς και να ακούσετε συνέντευξη του κ. Σταύρου Μπένου στον Sport24Radio :

Συνάντηση εργασίας ΣΕΤΕ με θέμα τη διασύνδεση του τουρισμού με τον πολιτισμό – sete

Ομιλία του Προέδρου ΣΕΤΕ, κ. Γιάννη Α. Ρέτσου στο Workshop «Διασύνδεση τουρισμού – πολιτισμού. Τα εμπόδια και οι προοπτικές» – sete.gr

Ρέτσος-ΣΕΤΕ: Ανάγκη ουσιαστικής διασύνδεσης πολιτισμού-τουρισμού –tovima.gr

Ανοίγουν 5 αρχαία θέατρα το 2018 στην Ήπειρο – driveandtravel.gr

Βίντεο συνέντευξης του Προέδρου του Διαζώματος στον Sport24Radio στην εκπομπή Drive and Travel με το Δημήτρη Μπαλή, εδώ.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε σχετικό φωτογραφικό υλικό.

  • (Από αριστερά ) Oι κ.κ. Γιάννης A. Ρέτσος, πρόεδρος του Σ.Ε.Τ.Ε., Σταύρος Μπένος, πρόεδρος του Διαζώματος, η Υπουργός Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά και ο Γιώργος Αμβράζης, Γενικός Διευθυντής του Σ.Ε.Τ.Ε.
  • Άποψη του εργοταξίου στο αρχαίο θέατρο των Γιτάνων.
  • Αρχαίο θέατρο Γιτάνων. Άποψη του εργοταξίου.
  • Άποψη του εργοταξίου στο ρωμαϊκό θέατρο της Νικόπολης.