Γρήγορη μετάβαση

Συνάντηση εργασίας για την «Πολιτιστική Διαδρομή στη Θήρα»

Σχετικά Θέατρα

Την Πέμπτη  18 Οκτωβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας στο γραφείο του Δημάρχου της Θήρας,  κ. Νίκου Ζώρζου,  για την παρουσίαση των δύο μελετών που έχει αναθέσει το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» για το Πρόγραμμα «Πολιτιστική Διαδρομή στη Θήρα»:

  1. «Μελέτη Βελτίωσης των συνθηκών προσβασιμότητας στους βασικούς αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία της νήσου Θήρας» (Μελετητής «ΔΡΟΜΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΕΛΕΤΗΤΕΣ Ε.Π.Ε.») και
  2. «Εκπόνηση MASTER PLAN της Πολιτιστικής Διαδρομής Σαντορίνης» (Μελετητής MSD Consult).

Οι παραπάνω μελέτες ανατέθηκαν από το «ΔΙΑΖΩΜΑ» στο πλαίσιο του προγράμματος «Πολιτιστική Διαδρομή στη Θήρα» που σχεδιάζουν και υλοποιούν το τελευταίο διάστημα το «ΔΙΑΖΩΜΑ» και ο Δήμος Θήρας. Το πρόγραμμα αφορά το σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός επώνυμου τουριστικού προϊόντος που θα διαφοροποιεί τα ποιοτικά δεδομένα του νησιού, όχι μόνο χρονικά (ενίσχυση της υπάρχουσας τουριστικής σεζόν σε 12μηνο), αλλά και θεματικά και χωρικά (διεύρυνση του φάσματος και των σημείων ενδιαφέροντος του νησιού).

Το κόστος ανάθεσης των παραπάνω μελετών έχει καλυφθεί, από τη γενναιόδωρη προσφορά και υποστήριξη δυο σπουδαίων εταιρικών μελών του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ»,  την ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ  και την AEGEAN AIRLINES.

Στη συνάντηση εργασίας συμμετείχαν ακόμη συνεργάτες του κ. Ζώρζου, καθώς και εκπρόσωποι της επιχειρηματικής ζωής του νησιού.

Μετά από μια εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων, συμφωνήθηκε να παρουσιαστούν οι δύο μελέτες στους επαγγελματίες του νησιού και σε εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών στο πλαίσιο Ημερίδας που θα διοργανώσει ο Δήμος Θήρας στα Φηρά.

  • Στιγμιότυπο της συνάντησης