Γρήγορη μετάβαση

Συνάντηση του Δημάρχου Πρέβεζας με τον πρόεδρο του Σωματείου Διάζωμα

Σχετικά Θέατρα

Πηγή:dimosprevezas.gr

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Σωματείου “Διάζωμα” κ. Σταύρο Μπένο είχε σήμερα ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Παιδείας και Πολιτισμού κα Αθηνά Κωνσταντάκη , ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Αντώνης Μπέζας και το στέλεχος του “Διαζώματος ” κ. Ευδόκιμος Φρέγκογλου.

Ο Πρόεδρος του “Διαζώματος” ενημέρωσε για όλες τις εξελίξεις που αφορούν στην “Πολιτιστική Διαδρομή” των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου , ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα βιώσιμης ανάπτυξης που συνδυάζει την ανάδειξη μνημείων με τη λειτουργία τους και την τοπική οικονομία και που ειδικώτερα στην Ηπειρο περιλαμβάνει τις 4 Περιφερειακές Ενότητες, τους 5 αρχαιολογικούς χώρους Δωδώνης, Νικόπολης, Κασσώπης , Αμβρακίας και Γιτάνων και 344 χλμ. Διαδρομής.

Ο κ. Μπένος παρουσίασε επίσης τις παρεμβάσεις που υλοποιούνται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και ειδικώτερα στην Αρχαία Κασσώπη, το Θέατρο της Νικόπολης και το Αρχαίο Στάδιο μετά και την έγκριση των σχετικών μελετών από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Παράλληλα, συζητήθηκε πρόταση για τη δημιουργία αντίστοιχης “Πολιτιστικής Διαδρομής” που θα αφορά αποκλειστικά την πόλη της Πρέβεζας και θα αναδείξει τα μνημεία που υπάρχουν σ΄ αυτήν. Ο Δήμαρχος κ. Νίκος Γεωργάκος ευχαρίστησε θερμά τον κ .Μπένο για την παρουσία του στην Πρέβεζα, την αγάπη και τον σεβασμό που δείχνει για την πολιτισμική κληρονομιά και την ιστορία του τόπου μας. Σε δήλωσή του : “Το “Διάζωμα” και προσωπικά ο κ. Σταύρος Μπένος αποτελούν μια ευτυχή συγκυρία για την προστασία, την ανάδειξη και την προβολή του αρχαιολογικού πλούτου της περιοχής μας. Η Πρέβεζα στο πέρασμα του χρόνου έχει αποτελέσει “σταυροδρόμι” μερικών από τα σημαντικότερα γεγονότα της παγκόσμιας ιστορίας. Χρέος μας είναι να αναδείξουμε την ιστορία αυτή. Και το “Διάζωμα” ανοίγει δρόμο για να το πετύχουμε”.