Γρήγορη μετάβαση

Συνάντηση του Δημάρχου Σπάρτης με τον Πρόεδρο του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» για το Αρχαίο Θέατρο της Σπάρτης

Σχετικά Θέατρα

Συνάντηση με το Δήμαρχο Σπάρτης, κο Ευάγγελο Βαλιώτη, είχε την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018, ο Πρόεδρος του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» κος Σταύρος Μπένος. Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκε το θέμα της αναστήλωσης του Αρχαίου Θεάτρου Σπάρτης.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο κος Γεώργιος Γιαξόγλου, αρχιτέκτονας και ιδρυτικό μέλος του Σωματείου, ο κος Ευστάθιος Μπεκιάρης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Φίλων Ανασυγκρότησης του Αρχαίου Θεάτρου Σπάρτης «ΓΙΤΙΑΔΑΣ», συνεργάτες του Σωματείου και ο Αντιδήμαρχος κος Παναγιώτης Αργυρόπουλος.

Κύριος άξονας της συζήτησης ήταν οι δρομολογούμενες ενέργειες για την αξιοποίηση της συμβολικής δωρεάς, ύψους 100.000 δολαρίων του Ιδρύματος J.M. Kaplan Fund των ΗΠΑ, για την εκτέλεση της πρώτης φάσης των εργασιών ανάδειξης του ιστορικού μνημείου. Αξιοσημείωτο είναι, πως πρόκειται για τη δεύτερη χορηγία που λαμβάνει ένα Αρχαίο Θέατρο στην Ελλάδα από το Αμερικανικό Ίδρυμα.

Ο κος Μπένος αναφέρθηκε στην εκδήλωση του Σωματείου, την ετήσια συνάντηση των Εταιρικών Μελών του Διαζώματος που θα διοργανωθεί στη Σπάρτη από τις 5 έως τις 7 Απριλίου.

Ο Δήμαρχος Σπάρτης εξέφρασε την ελπίδα, πως η χρηματοδότηση του Αμερικανικού Ιδρύματος θα αξιοποιηθεί από την αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ στο μέγιστο. Επιπλέον, ευχαρίστησε τους εκπροσώπους του Σωματείου και ιδιαίτερα τον κο Μπένο για την εμπνευσμένη πρωτοβουλία τους να καταπιαστούν με την υλοποίηση του σπουδαίου αυτού έργου, καθώς και για την αρωγή και καθοδήγησή τους όλα αυτά τα χρόνια, για ένα έργο που αφορά στην τοπική κοινωνία, αλλά είναι και προς το ευρύτερο δημόσιο συμφέρον.

  • Tο αρχαίο θέατρο της Σπάρτης

Μπορείτε να διαβάσετε σχετικές ανακοινώσεις και δημοσιεύματα στους παρακάτω συνδέσμους:

Συνάντηση Δημάρχου Σπάρτης, με τον Ιδρυτή και Πρόεδρο του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» κο Σταύρο Μπένο -sparti.gov.gr

Σπάρτη: Συζήτησαν για την αναστήλωση του αρχαίου θέατρου – argonafplia.gr

Το αρχαίο θέατρο Σπάρτης, η αναστήλωσή του και η χορηγία! – flynews.gr

Χορηγία για το αρχαίο θέατρο της Σπάρτης από το Ίδρυμα J.M. Kaplan Fund – diazoma.gr