Γρήγορη μετάβαση

Συνάντηση εργασίας με τον καθηγητή Johann G. Goldammer στη Λίμνη Ευβοίας

Την Πέμπτη 26 Μαΐου 2022 πραγματοποιήθηκε στο Κτήριο «ΜΕΛΑ» στη Λίμνη Ευβοίας,  μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, κ. Γιώργου Τσαπουρνιώτη, ευρεία συνάντηση εργασίας με τον καθηγητή Johann G. Goldammer και τα μέλη της Ανεξάρτητης Επιτροπής επιστημόνων της οποίας προΐσταται.

Η Ανεξάρτητη «Επιτροπή Προοπτικών Διαχείρισης Πυρκαγιών Τοπίου στην Ελλάδα» (εφεξής Επιτροπή), συστάθηκε με την Πρωθυπουργική απόφαση Υ60/2018 – ΦΕΚ 3937/Β/10-9-2019, απαρτιζόμενη από τον Καθηγητή Δρ. Johann. Georg Goldammer του Παγκόσμιου Κέντρου Παρακολούθησης Πυρκαγιών (GFMC) ως επικεφαλής, και τους εμπειρογνώμονες δασικών πυρκαγιών Καθηγητή Δρ. Αλέξανδρο Δημητρακόπουλο, Διευθυντή Έρευνας Δρ. Γαβριήλ Ξανθόπουλο, Επίκουρο Καθηγητή Δρ. Γεώργιο Μαλλίνη, Δρ. Ιωάννη Μητσόπουλο και κ. Γεώργιο Ευτυχίδη, ως μέλη.

Σκοπός της συνάντησης της 26ης Μαΐου ήταν ο διάλογος της Επιτροπής, με την παρουσία και του καθηγητή Johann G. Goldammer, με τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών και των φορέων της Β. Εύβοιας σχετικά με τα θέματα πρόληψης και βελτίωσης της οργάνωσης της αντιπυρικής προστασίας στην περιοχή μετά  την πυρκαγιά του 2021.

Επίσης, την Παρασκευή 27  Μαΐου πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Επιτροπής με τον  υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ελλάδας, κ. Χρήστο Στυλιανίδη και τον Επικεφαλής της Επιτροπής Ανασυγκρότησης της Β. Εύβοιας, κ. Σταύρο Μπένο.

Οι παραπάνω εκδηλώσεις εντάσσονται στο πλαίσιο της συνεργασίας που επικυρώθηκε με  Μνημόνιο Συνεργασίας τον περασμένο Φεβρουάριο ανάμεσα στο Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» και την Επιτροπή, με στόχο την υποστήριξη του σχεδιασμού για «καλύτερη αναδόμηση» στη Β. Εύβοια, μετά την καταστροφική πυρκαγιά του Αυγούστου 2021.

Η Επιτροπή εργάζεται σε εθελοντική βάση  και βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με τη μελετητική ομάδα του «Master Plan για το Νέο Δάσος», προκειμένου να παρουσιάσει εντός του τρέχοντος έτους (2022) ένα νέο μοντέλο ολοκληρωμένου σχεδίου διαχείρισης πυρκαγιών.

Δείτε σχετικά:

Συνάντηση εργασίας με τον καθηγητής Johann G. Goldammer στη Λίμνη Ευβοίας – evima.gr