Γρήγορη μετάβαση

Σεμινάριο για το cluster (συστάδα) επιχειρήσεων της Πολιτιστικής Διαδρομής στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου

Στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου 2020, πραγματοποιήθηκε στην Ήπειρο κύκλος ενημερωτικών σεμιναρίων για την πιστοποίηση των πρώτων επιχειρήσεων του δικτύου επιχειρήσεων (cluster) του προγράμματος «Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου».

Τα σεμινάρια διοργάνωσε η  Περιφέρεια Ηπείρου με την ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε., που είναι ο Φορέας Διαχείρισης της Πολιτιστικής Διαδρομής (DMO) και έλαβαν χώρα στις κατά τόπους Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Ηπείρου, ακολουθώντας τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις που αφορούν την προστασία από τον COVID-19. Στο τέλος των σεμιναρίων οι συμμετέχοντες έλαβαν «πιστοποιητικό συμμετοχής» στο cluster της Διαδρομής.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχε και η θερμοκοιτίδα του Διαζώματος, D_HUB, η ειδική δομή, που υποστηρίζει τους φορείς λειτουργίας των προϊόντων πολιτιστικού τουρισμού και συμβάλλει στο έργο των αρμόδιων υπηρεσιών για την εξασφάλιση της άρτιας λειτουργίας και βιωσιμότητάς τους, με έμφαση στην ανάπτυξη των θεσμών, του Cluster των επιχειρήσεων και του Φορέα Διαχείρισης και Μάρκετινγκ Προορισμού (Destination Management/Marketing Organization – DMO).

Την ομάδα εργασίας του D_Hub αποτελούσαν  οι κ.κ. Ευδόκιμος Φρέγκογλου, υπεύθυνος προγραμμάτων στο Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ»,  Νίκος Στακιάς, Σύμβουλος ανάπτυξης και Διαχείρισης Προορισμών και Ηλίας Χάντζος, Σύμβουλος Βιώσιμης Ανάπτυξης στο ΔΙΑΖΩΜΑ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Φρέγκογλου, ως επικεφαλής του D_HUB,  μίλησε για το ρόλο της θερμοκοιτίδας στην υποστήριξη των προγραμμάτων των Πολιτιστικών Διαδρομών, ο κος Νίκος Στακιάς ανέπτυξε τα ψηφιακά εργαλεία υποστήριξης του Cluster και του DMO της Διαδρομής  και ο κος Ηλίας Χάντζος  μίλησε για το ψηφιακό marketing & branding στον τουρισμό και τις δυνατότητες ανάπτυξης των επιχειρήσεων μέσα από τη διαδικτυακή προβολή.

Η θερμοκοιτίδα D_HUB είναι η πιο καινοτόμος και φρέσκια πρωτοβουλία του Διαζώματος που γεννήθηκε μέσα στο 2020 και αποτέλεσε το κομβικό σημείο της 13ης Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ».

Δείτε σχετικό φωτογραφικό υλικό:

  • Ο κος Ευδόκιμος Φρἐγκογλου, στέλεχος του Διαζώματος
  • Ο κος Νίκος Στακιάς, μέλος της θερμοκοιτίδας D-Hub του Διαζώματος
  • Ο κος Ηλίας Χάντζος, μέλος της θερμοκοιτίδας D-Hub του Διαζώματος

Μπορείτε να δείτε στη συνέχεια σχετικά δημοσιεύματα: