Γρήγορη μετάβαση

10η Γενική Συνέλευση του Διαζώματος

Σχετικά Θέατρα

Αθήνα, 14 Ιουνίου 2017

 

Αγαπητά μας μέλη,

 

Με χαρά σας ενημερώνω ότι, ύστερα από σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», η 10η Γενική Συνέλευση του Σωματείου θα πραγματοποιηθεί από Τετάρτη 6 έως Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και θα διαμένουμε στις πανέμορφες πόλεις της Κομοτηνής και της Καβάλας.

Η επιλογή της Περιφέρειας της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δεν είναι τυχαία, καθώς συνδέεται με το καινοτόμο πρόγραμμα «Πολιτιστική Διαδρομή της Εγνατίας Οδού», το οποίο σχεδιάζεται από τους αρμόδιους φορείς, την Περιφέρεια, τους Δήμους, τα Υπουργεία Πολιτισμού και Περιβάλλοντος. Το παραπάνω πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 45.807.000 ευρώ,  εντάχθηκε στην Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση του επιχειρησιακού προγράμματος «Αν. Μακεδονίας & Θράκης 2014-2020». Το «ΔΙΑΖΩΜΑ», πάντοτε σε απόλυτη συνέργεια με όλους τους αρμόδιους φορείς, συμβάλλει στην υλοποίηση του παραπάνω προγράμματος.

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσής μας, θα επισκεφθούμε τα εξής σπουδαία αρχαία θέατρα της Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης:

  1. Θέατρο Φιλίππων,
  2. Θέατρο Θάσου,
  3. Θέατρο Μαρώνειας,
  4. Θεατρικούς χώρους στο Καβείριο Σαμοθράκης.

 
Οι πόλεις της Κομοτηνής και της Καβάλας αποτελούν τους δύο βασικούς κόμβους της 10ης Γενικής μας Συνέλευσης, αλλά και της «Πολιτιστικής Διαδρομής της Εγνατίας Οδού».  Επιλέξαμε να μείνουμε και στις δύο αυτές πόλεις, καθώς η Κομοτηνή αποτελεί ένα μωσαϊκό διαφορετικών πολιτισμών και μνημείων, ενώ η Καβάλα είναι μια όμορφη παραλιακή πόλη, κοντά στον σπουδαίο αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων και τη Θάσο.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, όμορφα μουσικά δρώμενα, τοπικά προϊόντα και εκπλήξεις θα μας συνοδεύσουν στη Γενική μας Συνέλευση.

Οι εργασίες της 10ης Γενικής Συνέλευσης του Διαζώματος θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 11:00 π.μ. – 14:00 μ.μ. στην αίθουσα του Ιδρύματος Παπανικολάου στην Κομοτηνή. Μετά από ένα μικρό διάλειμμα για γεύμα οι εργασίες θα συνεχιστούν στην ίδια αίθουσα από 16:00 μ.μ. – 18:30 μ.μ. και θα ολοκληρωθούν στον αρχαιολογικό χώρο της Μαρώνειας από 19:30 μ.μ. – 21:30 μ.μ.

Φέτος, όπως ήδη γνωρίζετε, θα καταλύσουμε σε ξενοδοχεία της Κομοτηνής και της Καβάλας, όπου μετά από διαβουλεύσεις που είχαμε με τους ξενοδόχους οι τιμές των δωματίων θα κυμανθούν από 40 (μονόκλινο) έως 70 (τρίκλινο) ευρώ την ημέρα, συμπεριλαμβανομένου του πρωϊνού. Μπορείτε να δείτε τα ξενοδοχεία και τις τιμές στον επισυναπτόμενο πίνακα  (Συν. 1). Επειδή, όμως, γνωρίζουμε τις οικονομικές δυσκολίες της εποχής και θέλουμε να διευκολύνουμε τη συμμετοχή σας στη Γενική μας Συνέλευση σας ενημερώσουμε για την προσφορά όλων των γευμάτων (στη Θάσο, Σαμοθράκη και Κομοτηνή) από το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ». Το «ΔΙΑΖΩΜΑ» έχει αναπτύξει μία πάρα πολύ ωραία συνεργασία με τις τοπικές αρχές και θα απολαύσουμε τις τοπικές γεύσεις.

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας παρακαλέσω θερμά, επειδή όπως βλέπετε το ταξίδι μας είναι πολυήμερο και έχει υψηλές οργανωτικές απαιτήσεις, να μας επιβεβαιώσετε τη συμμετοχή σας στη 10η Γενική μας Συνέλευση έως και την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017, συμπληρώνοντας την επισυναπτόμενη φόρμα συμμετοχής (Συν. 2).

Τέλος, για την ενημέρωσή σας σας επισυνάπτω το πρόγραμμα της 10ης Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» . Όπως θα δείτε, φέτος έχουμε ετοιμάσει δύο προγράμματα, ένα για όσους μείνουν στην Κομοτηνή (Συν. 3) και ένα για εκείνους που θα επιλέξουν την Καβάλα (Συν. 4) τα οποία διαφέρουν μόνο ως προς τις ώρες αναχώρησης και άφιξης από και προς τα ξενοδοχεία.

Η γραμματέας του Διαζώματος, κα Κατερίνα Αβραμοπούλου, θα είναι στη διάθεσή σας για επιπλέον πληροφορίες και διευκρινίσεις (τηλ. 210 82 54 256).

 
Σας περιμένω όλους.
Φιλικά,

Σταύρος Μπένος

Διαβάστε την επιστολή σε pdf.

 

Σχετικά δημοσιεύματα:

9 με 10 Σεπτεμβρίου η Γενική Συνέλευση του «Διαζώματος» στο Αρχαίο Θέατρο της Μαρώνειας – paratiritis-news