Γρήγορη μετάβαση

Πρώτη επιστολή για την 13η Γενική Συνέλευση του Διαζώματος

Αθήνα, 1 Ιουνίου 2020

Αγαπητά μας μέλη,

Αυτό το γράμμα θα είναι πιο προσωπικό, καθώς αισθάνομαι την ανάγκη να συνομιλήσω μαζί σας, όπως συνομιλώ με τον εαυτό μου, στους εσωτερικούς μου μονολόγους.

Η πρώτη λέξη που εκφέρω και εκφέρεται αβίαστα είναι ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. Ναι έχω την ανάγκη να σας το πω συλλογικά και στον καθένα από εσάς για όλη αυτή την εμπειρία, για όλο αυτό το μαγικό ταξίδι του Διαζώματος.

Για σκεφτείτε:

  • 50 και πλέον αρχαία θέατρα έχουν πάρει το δρόμο της ανάδειξής τους. Περίπου 20 από αυτά είναι ήδη εργοτάξια.
  • Ο Πολιτισμός των ολιστικών προγραμμάτων, με την μορφή Πολιτιστικών Διαδρομών, που συνδέουν τα μνημεία της φύσης και του πολιτισμού με την πραγματική ζωή, την αειφορία και την βιώσιμη ανάπτυξη απλώνεται σιγά σιγά σε όλη τη χώρα.

Με μία απλή επίσκεψη στην ιστοσελίδα μας μπορείτε να ενημερωθείτε για όλα τα παραπάνω προγράμματα.

Είναι βλέπετε ο μεγάλος πολιτισμός και μαγικός κόσμος των συνεργειών που όλοι εμείς υπηρετούμε. Όλα αυτά που σας εκμυστηρεύομαι είναι μία μορφή «πρόωρου απολογισμού σε μία ‘εναλλακτική’ Γενική Συνέλευση» που προετοιμάζουμε, την 13η Γενική Συνέλευση που θα είναι και εκλογική, αφού κλείνουμε ήδη 12 χρόνια λειτουργίας.

Σας ενημερώνω, λοιπόν, ότι ύστερα από σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», η οποία ελήφθη στις 19 Μαΐου 2020, η 13η Γενική Συνέλευση του Σωματείου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 10:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ.

Πιο συγκεκριμένα, λόγω των ειδικών συνθηκών που διανύουμε φέτος η Γενική μας Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί Διαδικτυακά, μέσω μίας πλατφόρμας που έχουμε εξασφαλίσει ειδικά για τις ανάγκες της και η οποία μας δίνει τη δυνατότητα για να διαπιστώσουμε την απαρτία, να κάνουμε διάλογο μέσω δομημένων ερωτήσεων και να διεξάγουμε την ψηφοφορία με τη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας (Τηλεδιαπίστευση, Τηλεδιαβούλευση και Τηλεψηφοφορία).

Γνωρίζοντας ότι κάποια μέλη μας δεν έχουν πρόσβαση σε υπολογιστή και συνεπώς και στο διαδίκτυο θα υπάρχει και η δυνατότητα και φυσικής παρουσίας, εφ’ όσον μας το δηλώσουν.  Για τον λόγο αυτό το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μας παραχώρησε ευγενικά την αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος». Η αίθουσα αυτή έχει συνδεθεί με την ιστορία μας, αφού για 10 συνεχή έτη είναι ένα ωραίο και φιλόξενο βήμα  που αποτυπώνει αυθεντικά την επιστημονική μας πορεία.

Μέσα από την αίθουσα θα μεταδίδονται ζωντανά οι εργασίες της Γενικής μας Συνέλευσης, στην οποία θα παρευρίσκονται μόνο τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τα μέλη της Ελεγκτικής Επιτροπής, οι υποψήφιοι για την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και της Ελεγκτικής Επιτροπής, η Εφορευτική Επιτροπή, τα στελέχη του Σωματείου και τα μέλη που αναφέραμε παραπάνω. Σε κάθε περίπτωση τα άτομα αυτά δεν θα ξεπεράσουν τον αριθμό εκείνο που θα ορίζουν οι κανόνες υγιεινής και οι συνθήκες της περιόδου εκείνης.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το Καταστατικό του Σωματείου «…τα μέλη του Σωματείου μπορούν να συμμετέχουν στη Γενική Συνέλευση είτε αυτοπροσώπως είτε να αντιπροσωπεύονται από άλλο τακτικό μέλος. Για την αντιπροσώπευση αυτή απαιτείται απλή έγγραφη εξουσιοδότηση του αντιπροσωπευόμενου. Κάθε μέλος μπορεί να εξουσιοδοτεί στη Γενική Συνέλευση ένα μόνον άλλο μέλος».

Όπως επίσης αναφέρεται στο Καταστατικό «…Υποψηφιότητες για το Διοικητικό Συμβούλιο και την Ελεγκτική Επιτροπή μπορούν να θέσουν όλα τα τακτικά μέλη του σωματείου. Οι υποψηφιότητες υποβάλλονται εγγράφως και αποστέλλονται στον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου ταχυδρομικά (Μπουμπουλίνας 30 / Τ.Κ.: 10682), ηλεκτρονικά ([email protected]) ή τηλεομοιοτυπικά (210/8254258) το αργότερο πέντε (5) ημέρες πριν από την ημερομηνία των αρχαιρεσιών της Γενικής Συνέλευσης.».

Συγκεκριμένα, οι υποψηφιότητες πρέπει να κατατεθούν έως τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Γενικής μας Συνέλευσης θα σας ενημερώσουμε λεπτομερώς, για όλες τις δράσεις του Σωματείου, για τις οποίες είμαι σίγουρος ότι θα νιώσετε όλοι περήφανοι, αφού είναι το αποτέλεσμα της συλλογικής μας δουλειάς.

Μάλιστα εφέτος θα πρωτοτυπήσουμε! Τον κεντρικό και αναλυτικό απολογισμό του Σωματείου θα παρουσιάσουν τα παιδιά μας (Μαρία Σοφικίτου, Μαρία Κουρασάνη, Κατερίνα Αβραμοπούλου και Ευδόκιμος Φρέγκογλου). Τα μέλη του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου, αλλά και οι νέοι υποψήφιοι θα κληθούν να απαντήσουν στο ερώτημα«ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΤΟ ΔΙΑΖΩΜΑ» με την προσδοκία ότι θα απολαύσουμε  από τους Διαζωματικούς της πρώτης γραμμής μια ψυχική κατάθεση, μια πολυάνθιστη ανθοδέσμη εμβαπτισμένη στο πνευματικό και βιωματικό νεράκι της διαχρονικής μας πορείας . Είμαι βέβαιος ότι η κατάθεση αυτή θα αποτελέσει ένα πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο για το συλλογικό μας μέλλον.

Και ενώ όλα αυτά και ακόμα περισσότερα προγράμματα και δράσεις που σχεδιάζουμε, δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν χωρίς τη δική σας στήριξη, θα ήθελα να σας παρακαλέσω θερμά, επειδή δεν σας στείλαμε την παραδοσιακή επιστολή, να φροντίσετε για την καταβολή της ετήσιας συνδρομής σας, καθώς τα λειτουργικά έξοδα του Σωματείου στηρίζονται αποκλειστικά στις συνδρομές των μελών μας (τακτικών και εταιρικών). Για τη διευκόλυνσή σας σας επισυνάπτουμε τους Τραπεζικούς λογαριασμούς του Σωματείου. Μέχρι σήμερα τα Εταιρικά μας μέλη έχουν συγκινητική και σημαντική παρουσία, παρά τις δυσκολίες της εποχής αφού στήριξαν με όλες τους τις δυνάμεις το Σωματείο μας.

Αγαπητά μας μέλη,

Ζούμε ιστορικές στιγμές, για αυτό πρέπει όλοι να δώσουμε το “ψηφιακό” – “ηλεκτρονικό” παρόν σε αυτή τη Γενική Συνέλευση. Είναι πολύ απλό, αλλά και τόσο σημαντικό να δείξουμε για ακόμη μία φορά ιδιαίτερα τώρα ότι είμαστε μία δεμένη και αγαπημένη οικογένεια με υψιπετής στόχους. Με ένα κλικ από το Σπίτι μας!

Με την παρούσα επιστολή σας καλούμε να παρακολουθήσετε τις εργασίες της 13ης  Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ». Σε περίπτωση μη συμμετοχής σας σας παρακαλώ θερμά να μας δηλώσετε το πρόσωπο που επιθυμείτε να σας αντιπροσωπεύσει μέσω απλής έγγραφης εξουσιοδότησης.

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι θα ακολουθήσει επόμενη επιστολή όπου θα σας παρέχουμε όλες τις πληροφορίες για την διαδικτυακή μας πλατφόρμα, καθώς και τον τρόπο εγγραφής σας σε αυτή.

Καλή διαδικτυακή αντάμωση.

Φιλικά,

Σταύρος Μπένος

logo-diazoma