Γρήγορη μετάβαση

Πρόγραμμα «ΠΟΛΙΣ»: Υπογραφή Σύμβασης για τον στρατηγικό σχεδιασμό – masterplan – του Δήμου Λαρισαίων

Σχετικά Θέατρα

Στην ανάθεση σύμβασης  για την εκπόνηση του στρατηγικού σχεδιασμού ανάδειξης του πολιτιστικού αποθέματος του Δήμου Λαρισαίων στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «ΠΟΛΙΣ» προχώρησε στις 31-12-2020 ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Απόστολος Καλογιάννης. Η σύμβαση ανατέθηκε από το Δήμο Λαρισαίων στην εταιρεία Lever Σύμβουλοι Ανάπτυξης A.E..

Η μελέτη έχει διάρκεια υλοποίησης εννέα μηνών και τον Απρίλιο του 2021 αναμένετε η ολοκλήρωση του πρώτου παραδοτέου της που αφορά το τεύχος διαγνωστικής προσέγγισης και το πλαίσιο δράσης. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η εκπόνηση του διαμορφωμένου σχεδίου δράσης για την εφαρμογή του προγράμματος.

Το Πρόγραμμα «ΠΟΛΙΣ» είναι η πρόταση του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» για τον «εμβολιασμό» των ελληνικών πόλεων με την αξία των συνεργειών και την μαγεία των ολοκληρωμένων προγραμμάτων ανάπτυξης και αφορά σε ολιστικές παρεμβάσεις στα αστικά κέντρα πόλεων με ιδιαίτερη πολιτιστική και ιστορική σημασία, ώστε να λειτουργήσουν ως “αστικά ορόσημα” ή σημεία αναφοράς του αστικού χώρου.

Στην πρώτη πιλοτική φάση του προγράμματος έχουν ενταχθεί εννέα πόλεις της Ελλάδας – η Κομοτηνή, η Θεσσαλονίκη, η Κοζάνη, η Άρτα, η Λάρισα, η Θήβα, οι Αχαρνές, η Καλαμάτα και το Ηράκλειο -, ώστε να εκπροσωπείται γεωγραφικά όλη η χώρα. Πρόσφατα, τον Οκτώβριο του 2020, οι πόλεις των Θηβαίων, του Ηρακλείου και τον Νοέμβριο της Κομοτηνής ανέθεσαν σε μελετητικές εταιρείες τις απαραίτητες συμβάσεις για την εκπόνηση του στρατηγικού σχεδιασμού τους και έχει ήδη ολοκληρωθεί το Α΄ Παραδοτέο για τις πόλεις: Θήβα και Ηράκλειο. Eπίσης, πρόσφατα πραγματοποιήθηκε από το «ΔΙΑΖΩΜΑ» τηλεδιάσκεψη με θεσμικούς φορείς, με αντικείμενο τον εμπλουτισμό του Masterplan της πόλης της Θήβας με εξειδικευμένες δράσεις στους άξονες του περιβάλλοντος και της ενέργειας.

Το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» εκφράζει την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση και συμμετοχή των ιστορικών αυτών Δήμων της χώρας στο Πρόγραμμα «ΠΟΛΙΣ» και με χαρά αναμένει την έναρξη του στρατηγικού σχεδιασμού των υπόλοιπων πόλεων που έχουν ενταχθεί στην πρώτη φάση του προγράμματος.

larisa-polis