Γρήγορη μετάβαση

Πολιτιστικές Διαδρομές στα Αρχαία Θέατρα Ηπείρου με υποστήριξη ΙΣΝ

16 Νοεμβρίου, 2018

Πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στα Ιωάννινα εναρκτήρια εκδήλωση για το πρόγραμμα «Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου», μια πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ηπείρου που υλοποιείται σε συνεργασία με το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ».

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), σε συνεργασία με φορείς δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, υποστηρίζει την υλοποίηση του προγράμματος που αποτελεί μια ολιστική προσπάθεια βιώσιμης ανάπτυξης με επίκεντρο τον πολιτισμό.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα εστιάζει στην κινητοποίηση της τοπικής οικονομίας, και ιδιαίτερα του τουριστικού και αγροδιατροφικού κλάδου και την ενίσχυση της απασχόλησης μέσα από την προστασία και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, και συγκεκριμένα πέντε αρχαιολογικών χώρων και μνημείων (Αρχαιολογικός χώρος Δωδώνης, Αρχαιολογικός χώρος Νικόπολης, Αρχαιολογικός χώρος Κασσώπης, Αρχαιολογικός χώρος Αμβρακίας και Αρχαιολογικός χώρος Γιτάνων).

Η εναρκτήρια εκδήλωση αποτέλεσε την κορύφωση ενός τριημέρου επισκέψεων και δράσεων με στόχο τη γνωριμία με το πολιτιστικό απόθεμα της Ηπείρου.

Επί του παρόντος, εργασίες και δράσεις προχωρούν σε όλους τους χώρους και σε όλα τα μέτωπα.

Με την υποστήριξη του ΙΣΝ, οι εργασίες αποκατάστασης του ρωμαϊκού θεάτρου της Νικόπολης βρίσκονται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το 2023, ενώ οι μελέτες αποκατάστασης του Ρωμαϊκού Σταδίου βρίσκονται στα τελευταία στάδια. Ο αρχαιολογικός χώρος της Νικόπολης είναι ήδη ανοικτός για επίσκεψη από το κοινό.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα δείτε εδώ.

Screen-Shot-2018-11-06-at-14.16.03-760x464

 

Μπορείτε να διαβάσετε το δημοσίευμα στην ηλεκτρονική του έκδοση στο σύνδεσμο που ακολουθεί:

Πολιτιστικές Διαδρομές στα Αρχαία Θέατρα Ηπείρου από το «ΔΙΑΖΩΜΑ» με υποστήριξη ΙΣΝ – ekirikas.com