Γρήγορη μετάβαση

Παρουσίαση των «Εκπαιδευτικών» του Διαζώματος και των θεάτρων της Κύπρου σε εκδήλωση του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού

Στις 17 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 19.00, ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού (ΚΟΤ) πραγματοποίησε εκδήλωση με θέμα: «Κύπρος: Μαθητικές εκδρομές σε μιαν άλλη Ελλάδα» στην αίθουσα «Οδοιπορικό στην παλιά Αθήνα» στο Πολιτιστικό κέντρο «Μελίνα».

Στην εκδήλωση στην οποία παρέστη και ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Κενεβέζος, παρουσιάστηκαν:

α/ από την κ. Ιωάννα Χατζηκωστή, Λειτουργό Μάρκετινγκ, Γραφείο ΚΟΤ Αθήνας, η Κύπρος ως προορισμός μαθητικών εκδρομών καθώς και οι δράσεις στήριξης του ΚΟΤ για την πραγματοποίηση μαθητικών εκδρομών

β/ από τους κκ. Ιωάννη Πούλιο και Ιωάννη Σαμολαδά, εκπαιδευτικούς στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Κύπρος – Ελλάδα – Ομογένεια: Εκπαιδευτικές Γέφυρες» του οποίου είναι συντονιστές

γ/ από την κ. Μαίρη Μπελογιάννη, φιλόλογο, δρ. αρχαιολόγο και υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Σωματείου «Διάζωμα», το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα»

δ/ από την κ. Κορίννα Περτσινίδου, δ/α του 2ου Γυμνασίου Γέρακα, η δράση «Η Κύπρος στο διάβα του χρόνου» που ολοκληρώθηκε και με μαθητική εκδρομή στην Κύπρο, στο πλαίσιο του προγράμματος «Κύπρος – Ελλάδα – Ομογένεια: Εκπαιδευτικές Γέφυρες».

Η κ. Μ. Μπελογιάννη παρουσίασε και τους χώρους θέασης και ακρόασης της Κύπρου που εντάχθηκαν στον ενδεικτικό κατάλογο του εγκεκριμένου από το Υπουργείο Παιδείας προγράμματος «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα» (βλ. έγγραφο με αρ. Πρωτ.: 156508/Δ7, 20-09-2018, στο [email protected]). Μπορείτε να δείτε το κείμενο εδώ και το βίντεο εδώ.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν διευθυντές σχολείων, εκπαιδευτικοί και τουριστικοί πράκτορες.