Γρήγορη μετάβαση

Οριστική η έγκριση από την ΑΝ.ΟΛ. με 300.000 ευρώ

Σχετικά Θέατρα

Φύλλο  96  ΜΑΚΙΣΤΙΑΣ

 Πολιτιστικός Σύλλογος Μακισταίων Ολυμπίας

 Η ΜΑΚΙΣΤΟΣ

Στις 23/04/2019 η Αναπτυξιακή Ολυμπίας δημοσιοποίησε τον Πίνακα με τα αποτελέσματα των προτάσεων που είχαν υποβληθεί έως τις 31/08/2018.

Ξεχωριστή για εμάς είναι η έγκριση του ποσού των 300.000 ευρώ από την ΑΝ.ΟΛ., προκειμένου να αναστηλωθεί η σκηνή του Αρχαίου Θεάτρου στο Αίπυ. Εκείνο όμως που κάνει ξεχωριστή και πολύ σημαντική αυτή την χρηματοδότηση είναι ότι για πρώτη φορά Πανελλαδικά χρηματοδοτείται Αρχαιολογικός χώρος από το Leader και ελπίζουμε πλέον να συνεχίσει και για άλλα μνημεία της χώρας. Ο φάκελος υποβλήθηκε βέβαια από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας, με την βοήθεια όμως “του δικού μας ανθρώπου” φίλου και συνεργάτη, του κ. Γιώργου Αδαμόπουλου.

Ο Πρόεδρος του Διαζώματος κ. Σταύρος Μπένος εξέφρασε την ικανοποίησή του για αυτό το επίτευγμα και συνεχάρει δημοσίως τους ανθρώπους που συνετέλεσαν στο να κατατεθεί αυτός ο φάκελος. Την Διευθύντρια Εφ. Α. Ηλείας κ. Ερωφίλη-Ίρις Κόλλια, την Αρχαιολόγο κ. Ζαχαρούλα Λεβεντούρη, τον κ. Γιώργο Αδαμόπουλο καθώς επίσης τον Πρόεδρο της ΑΝ.ΟΛ. και Δήμαρχο Κρεσταίνων κ. Διονύση Μπαλιούκο και τον Διευθυντή της ΑΝ.ΟΛ. κ. Νίκο Θεοφιλόπουλο.

Και εμείς με την σειρά μας θα ευχαριστήσουμε όλους τους παραπάνω αλλά και εκείνους που ανώνυμα και αθόρυβα εργάστηκαν. Ιδιαίτερα όμως τον Πρόεδρο κ. Σταύρο Μπένο, επειδή όλο το περασμένο καλοκαίρι παρακολουθούσε και συντόνιζε σε καθημερινή βάση, το σοβαρό αυτό έργο.

Φώτης Γ. Βλάχος

makistia-aipi

To Φύλλο 96 της ΜΑΚΙΣΤΙΑΣ