Γρήγορη μετάβαση

Ολοκλήρωση εργασιών ΙΑ΄ Γενικής Συνέλευσης Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ»

Σχετικά Θέατρα

Την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018 ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της ΙΑ΄ Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» με κεντρικό θέμα «Η Τριλογία της Αθήνας: Ελευσίνα – Αθήνα – Λαύριο», η οποία φέτος πραγματοποιήθηκε στο Λαύριο και συγκεκριμένα στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο.

Η ολοκλήρωση των εργασιών ήρθε ως επιβεβαίωση για την σταθερή προσήλωση του Διαζώματος στην ανάπτυξη και προοπτική του προγράμματος της τριλογίας της Αθήνας. Το «ΔΙΑΖΩΜΑ» θα συνεχίσει τις διαβουλεύσεις με όλους τους συναρμόδιους φορείς (Κράτος, Περιφέρεια, Δήμοι, Ιδιωτικός τομέας) για τη συγκρότηση και την υλοποίηση του παραπάνω προγράμματος.

Επίσης, φέτος είναι ήταν μία ιδιαίτερη, συμβολική και εορταστική Γενική Συνέλευση, καθώς το Σωματείο μας έκλεισε 10 χρόνια λειτουργείας. Μέσα από τον απολογισμό του προέδρου του Σωματείου, αλλά και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Διαζώματος ξετυλίχθηκε μπροστά στα μέλη και τους φίλους καρέ – καρέ όλη η 10ετία και οι δράσεις του Διαζώματος.

Επιπλέον, προχωρήσαμε ομόφωνα στην τροποποίηση του καταστατικού του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» και συγκεκριμένα των άρθρων 3 και 4, προκειμένου να εναρμονιστεί με την ιστορική, πνευματική και βιωματική πορεία του Σωματείου και το κεκτημένο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έτσι, στα άρθρα 3 και 4 ενθυλακώθηκε η φιλοσοφία της ολοκληρωμένης διαχείρισης των μνημείων και των νέων προγραμμάτων, όπως οι Πολιτιστικές – Περιβαλλοντικές Διαδρομές και τα Αρχαιολογικά Πάρκα, καθώς και η ανάδειξη της πτυχής «κοινό αγαθό» ως αναπόσπαστο μέρος της ευρωπαϊκής ταυτότητας του Σωματείου μας.

Την Κυριακή και σύμφωνα με την πρόσφατη τροποποίηση του καταστατικού, το εκλογικό σώμα του Διαζώματος προχώρησε στην εκλογή των δύο νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», το οποίο από επταμελές γίνεται εννεαμελές.

Τέλος, στο πλαίσιο της Γενικής μας Συνέλευσης τα μέλη και οι φίλοι του Σωματείου μας επισκέφθηκαν τα αρχαία μεταλλευτικά πλυντήρια της Σούριζας, το αρχαίο θέατρο του Θορικού, ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Τεχνολογικού – Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου  και απόλαυσαν ένα σπουδαίο μουσικό δρώμενο στο αμφιθέατρο του Τ.Π.Π.Λ. με πολύ αξιόλογους καλλιτέχνες.

Αισθανόμαστε την επιθυμία να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσους συνέβαλαν για την επιτυχή διοργάνωση της φετινής μας γενικής συνέλευσης, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής και τις αρχαιολόγους κ.κ. Μαρία Στάθη και Ελπίδα Σκέρλου, τον Δήμο Λαυρίου, τα στελέχη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, το Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου και τον Διευθυντή κ. Ασημάκη Χαδουμέλλη, το Σωματείο «ΔΙΑΝΘΟΣ» και τους χορηγούς μας, ΒΙΚΟΣ Α.Ε., Αθηναϊκή Ζυθοποιία, APIVITA και Οινομεσσηνιακή. Κυρίως όμως θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα εταιρικά και τακτικά μας μέλη για τη μαζική συμμετοχή τους.

Φωτορεπορτάζ κ. Φώτης Κουτρουμπής (εθελοντής Διαζώματος)

Δείτε περισσότερο φωτογραφικό υλικό στη σελίδα του Διαζώματος στο flickr:

Πρώτη ημέρα ΙΑ’Γενικής Συνέλευσης

Δεύτερη ημέρα ΙΑ’ Γενικής Συνέλευσης

 

Μπορείτε να διαβάσετε σχετικά δημοσιεύματα στους παρακάτω συνδέσμους:

Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ: Η τριλογία της Αθήνας – ρεπορτάζ Alpha tv

“Τριλογία” για την Αττική από το “Διάζωμα” – ANTENNA tv

Μια μικρή, μεγάλη ιδέα, η Τριλογία της Αθήνας – huffingtonpost.gr

Γενική συνέλευση και ξεναγήσεις από το «Διάζωμα» το Σαββατοκύριακο στο Λαύριο – eleftheriaonline.gr

Τα “καρότα πάγου” της Γροιλανδίας κρύβουν τα μυστικά των αρχαίων Ελλήνων – news247.gr

Στο νεο ΔΣ του Διαζώματος η Κομοτηναία Άρτεμις Τσολάκη – paratiritisthrakis

«Η Τριλογία της Αθήνας: Ελευσίνα – Αθήνα – Λαύριο» – Blod