Γρήγορη μετάβαση

Ολοκλήρωση Έκθεσης Τοπικών Προϊόντων στο Μετρό Συντάγματος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 10 Ιανουαρίου 2023

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Το τριήμερο, Παρασκευή 6 έως Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων στο Μετρό του Συντάγματος η «Έκθεση Τοπικών Παραγωγών Βόρειας Εύβοιας». Την έκθεση συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ», υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, με την ευγενική χορηγία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Συνδέσμου Παραγωγών και Εμπόρων Λιπασμάτων (ΣΠΕΛ), στo πλαίσιo του προγράμματος «ΕΥΒΟΙΑ ΜΕΤΑ – Πρόγραμμα Ανασυγκρότησης Βόρειας Εύβοιας».

Την Παρασκευή 06 Ιανουαρίου 2023 το απόγευμα ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Φάνης Σπανός, ο επικεφαλής της Επιτροπής του Προγράμματος Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας, κ. Σταύρος Μπένος και ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Κώστας Μπακογιάννης εγκαινίασαν την Έκθεση Τοπικών Παραγωγών της Βόρειας Εύβοιας και ξεναγήθηκαν στα περίπτερά της.

Στην έκθεση παρευρέθηκαν, επίσης, οι κ.κ. Γιώργος Τσαπουρνιώτης, Δήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, Γιώργος Κελαηδίτης, Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας, Αναστάσιος Βελισσαρίου, πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Στερεάς Ελλάδας,τα μέλη του ΔΣ του ΣΠΕΛ, εκπρόσωποι των χορηγών της Πρωτοβουλίας του ΣΠΕΛ, όπως ο Γενικός Διευθυντής Ελλάδας, Βαλκάνια και Μέσης Ανατολής της COMPO EXPERT ΕΛΛΑΣ ΑΕ, κ. Ωραιόπουλος Κωνσταντίνος, ο Διευθύνων Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος της Eurochem ΕΛΛΑΣ ΑΕ κ. Βεβελάκης Γιάννης και η εκπρόσωπος της ΦΥΤΟΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΒΕΕ κα Κουτσούγερα Δήμητρα.

Η έκθεση είχε ως στόχο να αναδείξει και να προβάλει στο ευρύ κοινό τον πλούτο των τοπικών προϊόντων της Βόρειας Εύβοιας. Πλήθος κόσμου επισκέφθηκε την έκθεση, γνώρισε από κοντά την τοπική παραγωγή της Βόρειας Εύβοιας και αγκάλιασε τα προϊόντα.

Μετά τα εγκαίνια της έκθεσης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Αγκαλιάσαμε όλοι τη βόρεια Εύβοια, στηρίξαμε και στηρίζουμε την αναγέννηση αυτού του τόπου, που παραμένει πανέμορφος και οι άνθρωποι του είναι μοναδικοί. Είναι αυτοί που θα “φιλέψουν” τον επισκέπτη με δύο αποξηραμένα σύκα, τονωτικό χυμό ροδιού, ελιές, μέλι και πόσα ακόμη εξαιρετικά προϊόντα αυτής της γης.

 »Σε συνεργασία πάντα με τον φίλο Σταύρο Μπένο και τον οικοδεσπότη μας Κώστα Μπακογιάννη, παρουσιάζουμε μέσα από αυτή την έκθεση όλο τον αγροδιατροφικό πλούτο της βόρειας Εύβοιας στην αγορά της Αττικής. Δίνουμε στους τοπικούς παραγωγούς μας τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους και σας περιμένουμε όλους, μέχρι και την Κυριακή, για να ανακαλύψετε και να γευτείτε τον πραγματικό πλούτο του τόπου μας!»

Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε: “Καλωσορίζουμε με πολύ μεγάλη και χαρά και πολύ μεγάλο ενθουσιασμό στην καρδιά της Αθήνας την Εύβοια που τόσο αγαπάμε. Η Βόρεια Εύβοια η οποία έχει δοκιμαστεί και έχει περάσει δύσκολα, αλλά σηκώνεται πάλι όρθια. Θα ήθελα να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ και ένα πολύ μεγάλο μπράβο στο φίλο μου περιφερειάρχη Φάνη Σπανό στου Δημάρχους σε όλη την αυτοδιοίκηση αλλά και στον Σταύρο το Μπένο για την τεράστια προσφορά που γίνεται. Φεύγω πιο αισιόδοξος από ποτέ γιατί αυτό το μοναδικό κράμα Περιβάλλον Πολιτισμός αγροδιατροφή γίνεται ένα και αποτελούν το όχημα για την ανάπτυξη του τόπου μας.”

Ο επικεφαλής της Επιτροπής για την Ανασυγκρότηση της βόρειας Εύβοιας και του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» Σταύρος Μπένος τόνισε: «Σήμερα είναι η πρώτη μας εκδήλωση για το 2023 και την ανασυγκρότηση της βόρειας Εύβοιας. Πρωταγωνιστούν οι άνθρωποι της γης, που μοχθούν και τους οποίους θα αναδείξουμε, θα τους δώσουμε τη θέση που πρέπει. Είμαστε μόνο στην αρχή. Σιγά σιγά θα ξετυλίγεται όλο το πρόγραμμα ανασυγκρότησης, το οποίο αρχικώς θα δώσει μια ανάσα και έπειτα θα αλλάξει τη βόρεια Εύβοια, θα οδηγήσει σε μια αναγέννηση. Σήμερα, ξεκινά αυτή η αναγέννηση!»

Ο κ. Ωραιόπουλος Κωνσταντίνος, Γενικος Διευθυντής της COMPOEXPERT HELLAS A.E., πλατινένιου χορηγού της Πρωτοβουλίας του ΣΠΕΛ «Παροχή Βοήθειας στους Πυρόπληκτους Αγρότες της Β. Εύβοιας», δήλωσε: «Είναι ευθύνη όλων μας η έμπρακτη στήριξη προς τους παραγωγούς της Βόρειας Εύβοιας και των αγροτικών προϊόντων τους. H COMPO EXPERT και ο ΣΠΕΛ, με πρωτοβουλίες όπως αυτή η δράση, αποδεικνύουν πως μπορούν να αναλάβουν ουσιαστικό ρόλο στην αναγέννηση της αγροτικής οικονομίας της περιοχής.»