Γρήγορη μετάβαση

Οι πολίτες αγκαλιάζουν τη «Διαδρομή Φύσης και Πολιτισμού» του Νομού Αιτωλοακαρνανίας

Σχετικά Θέατρα

Την Παρασκευή 01 Δεκεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στην πρώην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου ενημερωτική συνάντηση για τη στήριξη του Προγράμματος «Πολιτιστική Διαδρομή Φύσης και Πολιτισμού» του Νομού Αιτωλοακαρνανίας. Την πρωτοβουλία για τη συνάντηση ανέλαβαν ομάδα ενδιαφερόμενων πολιτών, καθώς και ο κ. Γιάννης Σελιμάς, Συντονιστής του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου.

Στόχος του Προγράμματος είναι η διαμόρφωση μιας Πολιτιστικής και Περιβαλλοντικής Διαδρομής που θα συνδέει το πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα της Αιτωλοακαρνανίας, όπως είναι τα πέντε αρχαία της θέατρα (θέατρο Μακύνειας, Καλυδώνας, Ν. Πλευρώνας, Οινιαδών, Στράτου), με το πολύμορφο φυσικό περιβάλλον του νομού, την τοπική κοινωνία και την πρωτογενή παραγωγή.

Ο κ. Σελιμάς παρουσίασε την προτεινόμενη Διαδρομή στους συμμετέχοντες και στη συνέχεια ακολούθησε τηλεδιάσκεψη και ευρύς διάλογος με τον πρόεδρο του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», κ. Σταύρο Μπένο. Ο κ. Μπένος τόνισε τη μεγάλη σημασία που θα έχει η υλοποίηση του Προγράμματος «Πολιτιστική Διαδρομή Φύσης και Πολιτισμού» για την Αιτωλοακαρνανία, μια περιοχή πλούσια σε περιβαλλοντικό – κυρίως υδάτινο – στοιχείο και πολιτιστικά μνημεία. Επίσης, καθώς οι παρευρισκόμενοι προχώρησαν στη σύσταση κίνησης πολιτών για τη στήριξη και τη προώθηση του συγκεκριμένου εγχειρήματος, ο πρόεδρος του Διαζώματος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρωτοβουλία αυτή, η οποία μπορεί και πρέπει να συμβάλει δυναμικά στην υλοποίηση της Πολιτιστικής Διαδρομής.

Μπορείτε να δείτε σχετικό φωτογραφικό υλικό παρακάτω

  • Στιγμιότυπο της συνάντησης
  • Αποτύπωση σε χἀρτη των αρχαίων θεάτρων που εντάσσονται στο Πρόγραμμα «Πολιτιστική Διαδρομή Φύσης και Πολιτισμού» του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε σχετικά δημοσιεύματα.
«Διαδρομής Φύσης και Πολιτισμού» – onair.news