18 Μαΐου: Διεθνής Ημέρα Μουσείων – «Παίζω και μαθαίνω για το αρχαίο θέατρο». Το νέο πιλοτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ»
Δελτίο τύπου για τα αποτελέσματα του Διεθνούς Διαγωνισμού για την εικαστική τουριστική ταυτότητα (destination brand) της Πολιτιστικής Διαδρομής «Τριλογία της Αττικής: Ελευσίνα-Αθήνα-Λαύριο»
Ολοκληρώθηκε η Περιοδεία του Επικεφαλής της Επιτροπής Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας, κ. Σταύρου Μπένου στις πυρόπληκτες περιοχές
Generation D: Οι μαθητές του 4ου Γενικού Λυκείου Τρίπολης «υιοθετούν» το αρχαίο Θέατρο της Μαντίνειας και το συστήνουν στους συμμαθητές τους.
Generation D: Μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Μαγούλας Σπάρτης γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου με ξενάγηση συμμαθητών τους στο αρχαίο θέατρο Σπάρτης
Στις 26 Νοεμβρίου 2018, στον φιλόξενο χώρο του Βιβλιοπωλείο Πατάκη (Ακαδημίας 65, Αθήνα), στο πλαίσιο του Μήνα Εφηβείας, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, σε συνεργασία με το Διάζωμα, η πρώτη φάση του Εργαστηρίου «Οι έφηβοι μας συστήνουν τα αρχαία θέατρα». Το σχολείο που εκδήλωσε πρώτο την επιθυμία να παρακολουθήσει το Εργαστήρι, ήταν το Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Οι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου με τις υπεύθυνες καθηγήτριές τους, φιλολόγους κκ. Κατερίνα Κυριακού και Ξένια Ξουργιά αρχικά γνώρισαν το «Διάζωμα» και τις ποικίλες δράσεις του με επίκεντρο τα αρχαία θέατρα από την αρχαιολόγο κ. Μαρία Κουρασάνη, στη συνέχεια άκουσαν πώς αποτυπώνεται ένα αρχαίο γεγονός από την αρχαιολόγο και συγγραφέα κ. Κατερίνα Σέρβη και είχαν μια πρώτη γνωριμία με το αρχαίο θέατρο του Διονύσου Ελευθερέως, το οποίο καλούνται να το συστήσουν στους συμμαθητές τους στην τρίτη φάση, από τον πλέον ειδικό, τον αρχιτέκτονα και αναστηλωτή του κ. Κωνσταντίνο Μπολέτη. Ο κ. Μπολέτης κατάφερε με μαγικό τρόπο μέσα σε μια εικοσάλεπτη παρουσίαση με λογισμικό power point να χωρέσει την ιστορία των αρχαίων θεάτρων, ελληνικών και ρωμαϊκών και να ξεδιπλώσει τις φάσεις του θεάτρου του Διονύσου Ελευθερέως ανοίγοντας την όρεξη στους μαθητές για τη δεύτερη φάση που είναι η ξενάγηση από τον ίδιο, στο θέατρο.
Στο τέλος, οι μαθητές/τριες εργάστηκαν σε ομάδες και παρουσίασαν ευφάνταστες ιδέες μέσω των οποίων φιλοδοξούν να κάνουν γνωστό το εμβληματικό αρχαίο θέατρο στους συμμαθητές τους, αλλά και σε άλλα άτομα, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα».
Υπεύθυνοι για τη διοργάνωση του Εργαστηρίου ήταν ο κ. Δικαίος Χατζηπλής, υπεύθυνος εκδηλώσεων παιδικού και εφηβικού βιβλίου των εκδόσεων Πατάκη και η κ. Μαίρη Μπελογιάννη, υπεύθυνη για τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Διαζώματος.