Γρήγορη μετάβαση

«Οι έφηβοι μας συστήνουν τα αρχαία θέατρα». Εργαστήριο για οργανωμένη ομάδα σχολείου, στο Βιβλιοπωλείο Πατάκη, σε συνεργασία με το «Διάζωμα» -Φάση Β΄

Σχετικά Θέατρα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 15  Μαρτίου 2018, ημέρα  Πέμπτη, και ώρα 10.00 π.μ. – 12.00 μ.μ. στο αρχαίο θέατρο του Διονύσου  υλοποιήθηκε με επιτυχία το δεύτερο μέρος του εργαστηρίου «Οι έφηβοι μας συστήνουν τα αρχαία θέατρα».

Το εργαστήριο σχεδιάστηκε από τον υπεύθυνο Εκδηλώσεων Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου των Εκδόσεων Πατάκη, κ. Δικαίο Χατζηπλή, και την υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Διαζώματος, κ. Μαίρη Μπελογιάννη, καθηγήτρια φιλόλογο και δρ. αρχαιολόγο.

Τριάντα επιλεγμένοι μαθητές-ξεναγοί από όλα τα τμήματα του Γυμνασίου της Ιωνιδείου Προτύπου Σχολής Πειραιά, με τους συνοδούς καθηγητές τους, κκ. Γιάννη Παραρά, Εύη Μακρή και Κατερίνα Φασόη, παρουσία και των κκ. Δικαίου Χατζηπλή και της Κατερίνας Σέρβη, αρχαιολόγου και συγγραφέα, ξεναγήθηκαν από τον αρχιτέκτονα και αναστηλωτή του Διονυσιακού θεάτρου και μέλος του ΔΣ του Διαζώματος, κ. Κων/νο  Μπολέτη, ο οποίος παρουσίασε στα παιδιά τα μέρη του αρχαίου θεάτρου του Διονύσου, τις διαφορετικές αρχιτεκτονικές φάσεις και χρήσεις του, καθώς και συγκεκριμένες αναστηλωτικές παρεμβάσεις στο θέατρο και στα γύρω ιερά. Με την εμπεριστατωμένη ξενάγηση του κ. Μπολέτη και με τη συζήτηση που ακολούθησε, οι  συγκεκριμένοι μαθητές, οι οποίοι είχαν ήδη μελετήσει και προετοιμάσει τις ξεναγήσεις τους μπόρεσαν να διασαφηνίσουν όλες τις απορίες τους και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους.

Με όλον αυτόν τον πολύτιμο θεωρητικό οπλισμό, οι 30  μαθητές-ξεναγοί της Ιωνιδείου Σχολής θα αναλάβουν να συστήσουν στους συμμαθητές τους, το αρχαίο θέατρο του Διονύσου, στην επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει το σχολείο τους, την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018. Πιστεύουμε πως θα καταφέρουν με ενθουσιασμό και πρωτοτυπία να θέσουν τον σημαντικό αρχαιολογικό αυτό χώρο στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της σχολικής κοινότητας.

Εύη Μακρή, καθηγήτρια φιλόλογος

Γυμνάσιο της Ιωνιδείου Προτύπου Σχολής Πειραιά

Μπορείτε να δείτε σχετικό φωτογραφικό υλικό

  • Οι μαθητές ξεναγοί της Ιωνιδείου Σχολής ξεναγούνται από τον κ. Κωνσταντίνο Μπολέτη στο αρχαίο θέατρο του Διονύσου
  • Στιγμιότυπο από την επίσκεψη
  • Μαζί με τους ξεναγούμενους μαθητές, η αρχαιολόγος κ. Κατερίνα Σέρβη και ο κ. Δικαίος Χατζηπλής από τις εκδόσεις Πατάκη