Γρήγορη μετάβαση

«Oι Δρόμοι της Ίασης» – Εκδήλωση του Διεθνούς Δικτύου Αρχαίων Ασκληπιείων

Σχετικά Θέατρα

 

Την Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 18:00, στο Αμφιθέατρο «Άλκης Αργυριάδης» του Κεντρικού Κτιρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση παρουσίασης του Διεθνούς Δικτύου Αρχαίων Ασκληπιείων.

Το Δίκτυο ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2018 από τους Δήμους Επιδαύρου, Κω και Τρικκαίων με τη συμμετοχή του Υπουργείου Πολιτισμού, του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματος Κω. Σε ένα πρώτο βήμα θα κληθούν να γίνουν μέλη του Δικτύου οι Δήμοι της Αθήνας, της Ρώμης, της Μασσαλίας και της Πάφου.

Το Δίκτυο αποσκοπεί στην προώθηση διεθνώς α) των ερευνών για τα αρχαία ασκληπιεία και για την αρχαία ιατρική και τα μηνύματα της για το σήμερα, β) των ανταλλαγών προσώπων και εμπειριών σχετικών με το θέμα, γ) δράσεων που θα αναδεικνύουν την αξία της κληρονομίας του Ασκληπιού και δ) την μέσω της ανάδειξης αυτής της κληρονομιάς αύξηση του ποιοτικού και ιατρικού τουρισμού.

Στην εκδήλωση της Παρασκευής, θα παρουσιασθεί το Δίκτυο και θα μιλήσουν ο Γάλλος Ακαδημαϊκός, ειδικός στην αρχαία ιατρική και τον Ιπποκράτη καθ. Jacques Jouanna με θέμα «Το Δίκτυο των Ασκληπιείων στην Κλασική Ελλάδα, Ιατρική του Ασκληπιού και Ιατρική των Ασκληπιαδών», καθώς και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Χαράλαμπος Παπαγεωργίου με θέμα «Άραγε συμφέρει η αναψηλάφηση της κληρονομίας του Ασκληπιού;»

Μπορείτε στη συνέχεια θα διαβάσετε το πρόγραμμα της εκδήλωσης αναλυτικά:

20190208_INVITATION-PROGRAM

Στιγμιότυπα από την εκδήλωση (Φωτορεπορτάζ: Φώτης Κουτρουμπής, εθελοντής Διαζώματος)