Γρήγορη μετάβαση

O Σταύρος Μπένος στο Insider.gr: Στην τριετία η πρώτη εικόνα της «αναγεννημένης» Β. Εύβοιας – Εντός χρονοδιαγραμμάτων προχωρούν τα έργα

Πηγή: Insider.gr

Της Πένης Χαλάτση

Τα έργα και οι δράσεις στη Βόρεια Εύβοια προχωρούν εντός των χρονοδιαγράμματος και με αυστηρούς όρους υλοποίησης με στόχο να αναγεννηθεί το δάσος, αλλά και να αναβαθμιστεί η οικονομική και κοινωνική μετά από τις καταστροφικές πυρκαγιές τον Αύγουστο του 2021 οι οποίες άφησαν πίσω τους 511.854 καμένα στρέμματα.

Μέχρι το τέλος του 2022 θα έχουν ξεκινήσει 30 δράσεις (ήδη «τρέχουν» 25) ενώ από το 2023 ξεκινούν τα μεγάλα έργα που αφορούν στις υποδομές με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2030.

Πρόκειται για έργα ύψους 300 εκατ. ευρώ, τα οποία χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ 2021-2027, το Ταμείο Ανάκαμψης, το Πράσινο Ταμείο, το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, αλλά και από ιδιώτες, οργανισμούς και ιδρύματα. Για την υλοποίησή τους έχουν εκπονηθεί μελέτες για την τόνωση κάθε νευραλγικού τομέα αλλά με κριτήριο την βιώσιμη ανάπτυξη και τη χρήση της τεχνολογίας. Πρόκειται για μελέτες που αφορούν στις υποδομές, το δάσος, την αγροδιατροφή, το ανθρώπινο δυναμικό, την υγεία/πρόνοια, τον πολιτισμό και το marketing.

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Ανασυγκρότησης Βόρειας Εύβοιας, Σταύρος Μπένος, με αφορμή την ολοκλήρωση του Στρατηγικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας, μιλά στο Insider.gr για την εξέλιξη των έργων σημειώνοντας ότι μέσα σε μια τριετία θα έχουμε ένα πρώτο δείγμα γραφής της αναγεννημένης Β. Εύβοιας και μέχρι το 2030, θα έχουν ολοκληρωθεί όλα τα μεγάλα έργα, δίνοντας νέο αέρα ανάπτυξης ο οποίος θα διαπερνά κατά πολύ τα στενά χωρικά σύνορα της πληγείσας περιοχής.