Γρήγορη μετάβαση

Ο Έλληνας πρωθυπουργός στην Πολιτιστική Διαδρομή της Ηπείρου

Σχετικά Θέατρα

Επίσκεψη στην Ήπειρο πραγματοποίησε σήμερα, Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνεχίζοντας τις περιοδείες του στις περιφέρειες της χώρας, με στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων κάθε περιφέρειας και την προβολή καλών πρακτικών.

Στο παραπάνω πλαίσιο εντάσσεται και η επίσκεψη του πρωθυπουργού στον Αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης και η ανάδειξη της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (Ο.Χ.Ε.) «Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου», του στρατηγικού σχεδίου πολιτιστικού τουρισμού με το οποίο η Ήπειρος έχει καινοτομήσει σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς υπήρξε η πρώτη περιφέρεια που επιχείρησε μια ολιστική προσέγγιση  ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς της και αξιοποίησής της ως εργαλείου ανάπτυξης.

Στη διάρκεια της επίσκεψής του στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης, ο πρωθυπουργός της χώρας ενημερώθηκε αναλυτικά από την υπουργό πολιτισμού,  Λίνα Μενδώνη για τις εργασίες αποκατάστασης που είναι σε πλήρη εξέλιξη στο αρχαίο θέατρο. Ο αρχαιολογικός χώρος της Δωδώνης, όπως επίσης και οι αρχαιολογικοί χώροι στη Νικόπολη, την Κασσώπη, την Αμβρακία και τα Γίτανα, αποτελούν τους  κόμβους της Πολιτιστικής Διαδρομής της Ηπείρου, που είναι η πρώτη οργανωμένη προσπάθεια βιώσιμης ανάπτυξης με επίκεντρο τα αρχαία μνημεία υπό έναν ενιαίο φορέα διαχείρισης.

  • Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε το Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης όπου ξεναγήθηκε και ενημερώθηκε από την αρμόδια υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη για τα έργα αποκατάστασης της αρχικής μορφής του μνημείου, την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Μπορείτε να διαβάσετε στη συνέχεια σχετικά δημοσιεύματα:

Στην Ήπειρο ο πρωθυπουργός- Ιδιαίτερη έμφαση στον πρωτογενή τομέα (video)- ert

Στην Ήπειρο αύριο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης – myportal.gr