Γρήγορη μετάβαση

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ορχομενού ανοίγει το δρόμο στον αγροτουρισμό

Σχετικά Θέατρα

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός του Ορχομενού Βοιωτίας, ξεκίνησε πριν μερικούς μήνες μια πολύ ενδιαφέρουσα σε επίπεδο πολιτισμικού τουρισμού συνεργασία με το τουριστικό γραφείο Green Greece Go, που ειδικεύεται στη διοργάνωση διαδραστικών ταξιδιών που φέρνουν τους επισκέπτες σε επαφή με την πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας. Δίνοντας έμφαση στην αγροδιατροφή, σχεδιάζουν ολοκληρωμένες τουριστικές εμπειρίες που ενθαρρύνουν την εξοικείωση των επισκεπτών με τον αγροδιατροφικό τομέα και την ανάπτυξη δεσμών με τους παραγωγούς.

Στο πλαίσο αυτό, τον περασμένο Μάϊο επισκέφτηκε την πόλη του Ορχομενού μια ομάδα γάλλων αγροτών που μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα, που περιλάμβανε την ανταλλαγή τεχνογνωσίας με τους έλληνες συναδέλφούς τους, αλλά και επισκέψη στο Αρχαιολογικό Χώρο, απόλαυσαν μια ολιστική εμπειρία επίσκεψης στον Ορχομενό.

Επίσης, στις 12 και 16 Οκτωβρίου γάλλοι μαθητές γεωργικών σχολών επισκέφτηκαν τον Ορχομενό προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά  τις εγκαταστάσεις του Αγροτικού Συνεταιρισμού. Οι μαθητές και σπουδαστές,  σπουδάζουν “Εμπορία Αγροτικών Προϊόντων” και “Farm Management”  αντίστοιχα και πολλοί από αυτούς εργάζονται σε οικογενειακές αγροτικές επιχειρήσεις στη Γαλλία.  Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα είχε στόχο την ενημέρωση των σπουδαστών απευθείας από ντόπιους παραγωγούς, για τη διαδικασία της καλλιέργειας και παραγωγής των προϊόντων τους. Το πρόγραμμα περιλάμβανε  επίσκεψη στους αγρούς, στα εκκοκκιστήρια ΜΙΧΑ με ξενάγηση, συγκέντρωση και συζήτηση στα γραφεία του συνεταιρισμού και επίσκεψη στο ιχθυοτροφείο πέστροφας του Πέτρου Δήμου. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη των μαθητών στο αρχαίο θέατρο του Ορχομενού Βοιωτίας.

Να θυμήσουμε, πως το «ΔΙΑΖΩΜΑ» σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς προωθεί τη δημιουργία αρχαιολογικού πάρκου στον Ορχομενό Βοιωτίας, το οποίο θα περιλαμβάνει τη σύνδεση σε ένα ενιαίο σύνολο τριών κορυφαίων μνημείων: του αρχαίου θεάτρου, του Μυκηναϊκού Ταφικού μνημείου (που είναι γνωστό και ως «Θησαυρός του Μινύα») και ενός βυζαντινού ναού του 10ου αιώνα, της Παναγίας της Σκριπούς. Πρόκειται για ένα έργο μεγάλης σημασίας, το οποίο θα συμβάλει, αφενός στη συντήρηση και ανάδειξη των τριών αυτών μνημείων αφετέρου στη σύνδεσή τους με την αειφορία και τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής.

Η επιτυχία ωστόσο του προγράμματος εξαρτάται από την αποδοχή του από την τοπική κοινωνία και πρωτοβουλίες, όπως αυτή του Αγροτικού Συνεταιρικού Ορχομενού αποτελούν ένα πολύ αισιόδοξο μήνυμα για την επιτυχία του ολιστικού αυτού προγράμματος.

Δείτε παρακάτω σχετικό φωτογραφικό υλικό

Μπορείτε να διαβάσετε σχετικά δημοσιεύματα στους παρακάτω συνδέσμους:

Επίσκεψη Γάλλων μαθητών γεωργικών σχολών στον ΑΣ Ορχομενού – ypaithros.gr

 Αγροτουρισμός στον Ορχομενό ή αλλιώς τι κάνει ένα πούλμαν με τουρίστες στη μέση του κάμπου! – asoo.gr

Το ΔΙΑΖΩΜΑ χαιρετίζει την πρώτη τουριστική επένδυση στον Ορχομενό της Βοιωτίας -ΔΙΑΖΩΜΑ