Γρήγορη μετάβαση

Oι μαθητές του Γυμνασίου Θουρίας ξεναγούν τους συμμαθητές τους στο Θέατρο της αρχαίας Μεσσήνης

Σχετικά Θέατρα

12 Μαΐου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η συμμετοχή στην καινοτόμο δράση “Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα” ενεργοποίησε καθηγητές και μαθητές του Γυμνασίου Θουρίας, για να γνωρίσουμε καλύτερα τον πολιτισμό μας και να χαρούμε δουλεύοντας ομαδικά. Δείτε στο σχετικό video.

Υιοθεσία Θεάτρου Αρχαίας Μεσσήνης - Γυμνάσιο Θουρίας

Έμπνευσή μας αποτέλεσε η γνωριμία με την προσωπικότητα και το έργο του κορυφαίου αρχαιολόγου κ. Πέτρου Θέμελη, ο οποίος μάς ξενάγησε στη θαυμαστή αρχαία πολιτεία της Μεσσήνης και συζήτησε με τους μαθητές της Γ’ Γυμνασίου για την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς στη σύγχρονη εποχή. Πρόσθετα, εντρυφήσαμε στην έκδοση του “Διαζώματος” με τίτλο “Τα θέατρα της Μεσσήνης” που συνέγραψε ο κ. Πέτρος Θέμελης.

Την Τρίτη 12 Μαΐου, όλο το Γυμνάσιο επισκεφθήκαμε τον χώρο της αρχαίας Μεσσήνης, όπου οι μαθητές της τάξης Γ΄1 ξενάγησαν τους συμμαθητές τους με επιτυχία. Ήταν κάτι πρωτόγνωρο για τα παιδιά και συνάμα συγκινητικό για όλους μας.

Στο Θέατρο τα παιδιά παρουσίασαν επί σκηνής ένα απόσπασμα από τη φετινή θεατρική παράσταση του σχολείου μας “Ρεπορτάζ στον παράδεισο”. Επίσης, μικρές ομάδες μαθητών στο χώρο του Θεάτρου πειραματίσθηκαν με τη νέα ψηφιακή εφαρμογή εικονικής ξενάγησης (με tablets) που προωθεί ο Δήμος Μεσσήνης.

Με την οργανωτικότητα της Διευθύντριας κας Παναγιωτίτσας Ανδρεάκου και τη δημιουργικότητα του καθηγητή Πληροφορικής κ. Αναστάσιου Ντυμένου κατορθώσαμε να ολοκληρώσουμε τη δράση μας.

Ευχαριστούμε τον οραματιστή της κίνησης πολιτών “Διάζωμα” κ. Σταύρο Μπένο, καθώς και την κα Μαίρη Μπελογιάννη για την πολύτιμη συνεργασία.

Ιωάννης Σόλαρης
Φιλόλογος