Γρήγορη μετάβαση

Μια νέα μορφή υιοθεσίας για τις Πολιτιστικές Διαδρομές

Σχετικά Θέατρα

Μια νέα μορφή «υιοθεσίας» γεννήθηκε τον περασμένο Νοέμβρη στις Βρυξέλλες, κατά τη διάρκεια της τριήμερης επίσκεψης αντιπροσωπείας του Σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ που είχε στόχο την προβολή και ενημέρωση σε εκπροσώπους των ευρωπαϊκών θεσμών του πολυσχιδούς έργου του Σωματείου.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης προς τιμήν του Διαζώματος που οργανώθηκε στις 09 Νοεμβρίου 2017 από τα μέλη δύο σπουδαίων συλλόγων στις Βρυξέλλες, του δικτύου των Ελλήνων εργαζομένων στις Βρυξέλλες, «ΑΡΓΩ» και του Πολιτιστικού Σωματείου «Ελληνικός Κύκλος», γεννήθηκε η ιδέα για την πρώτη υιοθεσία μιας Πολιτιστικής Διαδρομής. Τα μέλη των σωματείων αναγνώρισαν τον καινοτομικό χαρακτήρα της πρώτης ολιστικού χαρακτήρα Πολιτιστικής Διαδρομής που υλοποιείται στην Ευρώπη, της «Πολιτιστικής Διαδρομής των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου» και αποφάσισαν να συμμετάσχουν ενεργά στην προσπάθεια οικοδόμησής της με το να την «υιοθετήσουν». Η πρώτη δράση αυτής της υιοθεσίας είναι η επίσκεψη εργασίας που προγραμματίζεται να γίνει στην Ήπειρο από τις 20 έως τις 22 Ιουλίου.

Η δράση αυτή θα προσφέρει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν εις βάθος τα βήματα που απαιτούνται για την οικοδόμηση της Πολιτιστικής Διαδρομής και να συνεισφέρουν με τις ιδέες τους και την τεχνογνωσία που διαθέτουν. Μέσα από οργανωμένες επισκέψεις στους αρχαιολογικούς χώρους που αποτελούν τους κόμβους της Διαδρομής, θα ενημερωθούν από τους πρωταγωνιστές της οικοδόμησης του Προγράμματος (Περιφέρεια Ηπείρου, Αναπτυξιακή ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε., Αρχαιολογική Υπηρεσία, επιχειρήσεις – εταιρικά μέλη Διαζώματος) για την εξέλιξη των εργασιών και τις προκλήσεις που προκύπτουν στη διάρκεια της υλοποίησής του.

Τη διοργάνωση του τριήμερου ταξιδιού έχει αναλάβει το γραφείο πολιτιστικού τουρισμού Somewhere we know, που ειδικεύεται στην οργάνωση ταξιδιών πολιτισμού.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες στους συνδέσμους που ακολουθούν:

Υιοθετήστε μια Πολιτιστική Διαδρομή
Πρόγραμμα τριήμερης επίσκεψης – Somewhere we know