Γρήγορη μετάβαση

Mια νέα έκδοση για «Το μικρό αρχαίο θέατρο της Αμβρακίας»

Σχετικά Θέατρα

Σε μια νέα έκδοση για το Αρχαίο Θέατρο της Αμβρακίας προχώρησε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας με τη συμβολή του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ».

Το Μικρό Θέατρο της Αμβρακίας,  το μικρότερο σήμερα σωζόμενο θέατρο στον ελλαδικό χώρο, αποτελεί μια ξεχωριστή περίπτωση αρχαίου θεάτρου. Οι διαστάσεις του και η κατασκευή του σε επιχωματωμένο πρανές και όχι σε φυσικό ύψωμα, στη θέση προγενέστερων λουτρικών εγκαταστάσεων, επιβεβαιώνουν την άποψη αυτή. Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας τα τελευταία χρόνια έχει αναλάβει το σημαντικό αλλά και πολύπλοκο έργο ανάδειξης του αρχαιολογικού αυτού χώρου. Οι εργασίες στο μνημείο και στον περιβάλλοντα χώρο έχουν φέρει στο φως σημαντικά ευρήματα και στοιχεία, ενώ μετρητικά στοιχεία και μελέτες αποδεικνύουν πως ο χαρακτηρισμός «μικρός» δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Στην νέα αυτή έκδοση, οι αναγνώστες έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τους ανασκαφείς και αρχαιολόγους του θεάτρου για όλα τα παραπάνω. Την  επίβλεψη και το συντονισμό της έκδοσης ανέλαβε η κ. Β.Ν. Παπαδοπούλου, Δρ Αρχαιολόγος και Διευθύντρια της  Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας και τα  κείμενα η κα Θεοδώρα Κοντογιάννη  με την κ. Νεονίλλη Κούπαρη, η οποία ανέλαβε και τη μετάφραση της έκδοσης στη γαλλική γλώσσα.

Μπορείτε να το απολαύσετε στο σύνδεσμο που ακολουθεί:

Το μικρό θέατρο της Αμβρακίας (2020)

cover-ΜΙΚΡΟ_ΑΜΒΡΑΚΙΑΣ (4)