Γρήγορη μετάβαση

Μια μεγάλη γιορτή για την Πολιτιστική Διαδρομή των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου!

Mέσα σε κλίμα μεγάλης γιορτής θα υποδεχτεί η πόλη των Ιωαννίνων την «Πολιτιστική Διαδρομή των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου». Το εναρκτήριο γεγονός του πρώτου ολιστικού προϊόντος πολιτιστικού τουρισμού θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Νοεμβρίου στις 5.30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών.

Η εκδήλωση θα αποτελεί την κορύφωση ενός πλούσιου τριημέρου επισκέψεων και δράσεων με προσκεκλημένους ανθρώπους της παγκόσμιας και εγχώριας τουριστικής οικονομίας, του πολιτισμού, των τεχνών και των γραμμάτων, δημοσιογράφους, bloggers, tour operators από την Ελλάδα και το εξωτερικό, και οικοδεσπότες τους πολίτες της Περιφέρειας Ηπείρου.

Το Πρόγραμμα «Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου» είναι μια πρότυπη ολιστική πρόταση ανάπτυξης, που έχει επίκεντρο τα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου και αντικείμενο την προστασία και ανάδειξή τους, καθώς και τη σύνδεσή τους με την τοπική οικονομία και κυρίως τον αγροδιατροφικό τομέα. Η Διαδρομή, περιλαμβάνει 4 περιφερειακές ενότητες, 5 αρχαιολογικούς χώρους (Αρχαιολογικός χώρος Δωδώνης, Αρχαιολογικός χώρος Νικόπολης, Αρχαιολογικός χώρος Κασσώπης, Αρχαιολογικός χώρος Αμβρακίας και Αρχαιολογικός χώρος Γιτάνων), 8 αρχαίους χώρους θέασης, 344 χλμ. διαδρομής και 2.300 χρόνια ιστορίας.

Από το 2013 το ΔΙΑΖΩΜΑ στάθηκε αρωγός της Περιφέρειας Ηπείρου στο σχεδιασμό και την οικοδόμηση του σπουδαίου αυτού προγράμματος, που μπορεί πλέον να λειτουργήσει ως «πιλότος» και για άλλες  Περιφέρειες της χώρας.

Με τις γενναιόδωρες χορηγίες της «ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» και του Ιδρύματος «Παύλου & Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου», που είναι εταιρικά μέλη του Σωματείου,  το ΔΙΑΖΩΜΑ συνδράμει την Περιφέρεια Ηπείρου στη διοργάνωση της εναρκτήριας εκδήλωσης (launch event) μέσα από την ανάθεση έργων για την προβολή και ανάδειξη του Προγράμματος, όπως είναι: η παραγωγή και εκτύπωση ενημερωτικού υλικού, η παραγωγή μίνι ντοκιμαντέρ προβολής για την παρουσίαση της φιλοσοφίας του προγράμματος, η δημιουργία ιστοσελίδας για τη διαδρομή,  η προβολή του launch event στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και ο σχεδιασμός και υλοποίηση των οπτικοακουστικών υποδομών της αίθουσας  που θα πραγματοποιηθεί η εναρκτήρια εκδήλωση.

Το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» ευχαριστεί θερμά τα εταιρικά του μέλη για την αστείρευτη υποστήριξή τους,  χάρη στην οποία γίνεται πράξη η συλλογική και καθολική διαχείριση του πολιτιστικού και περιβαλλοντικού αποθέματος που αποτελεί τη μεγαλύτερη «προίκα» της πατρίδας μας.

Μπορείτε να ενημερώνεστε για το εναρκτήριο γεγονός από τον ιστότοπο της Διαδρομής, καθώς και από τη σελίδα της στο Facebook.

Μπορείτε ακόμη, να διαβάσετε σχετικά δημοσιεύματα στους ακόλουθους συνδέσμους:

Το Σάββατο η εναρκτήρια εκδήλωση για την Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου – pamepreveza.gr

Το Σάββατο η εναρκτήρια εκδήλωση για την Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου – epirusnews.eu

Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου – hands-up.org (video στη νοηματική)

To Σάββατο 3 Νοεμβρίου η έναρξη της Πολιτιστικής Διαδρομής των Αρχαίων Θεάτρων – ypaithros.gr

Ξεκινούν οι Πολιτιστικές Διαδρομές στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου – pamepreveza.gr

Έτοιμη η πολιτιστική διαδρομή στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου – tornosnews.gr

Και επίσημα πολιτιστική διαδρομή στα αρχαία θέατρα – typos-i.g

Πρεμιέρα για την πολιτιστική διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα -ert

Κάνει πρεμιέρα η “Πολιτιστική Διαδρομή” – epiruspost.gr

Η μεγάλη πρεμιέρα… Πέντε αρχαιολογικοί χώροι, μια πολιτιστική διαδρομή! – epiruspost.gr

Η Πολιτιστική Διαδρομή της Ηπείρου –  ΔΙΑΖΩΜΑ