Γρήγορη μετάβαση

Μια εξαιρετική πρωτοβουλία για την προώθηση της αγροδιατροφής και του αγροτουρισμού από την Αγροδιατροφική Σύμπραξη Στερεάς Ελλάδας

Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Στερεάς Ελλάδας,  (ΑΣΣΕ) είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία η οποία ιδρύθηκε με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ως μια κοινοπραξία μεταξύ φορέων του Δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα οι οποίοι δραστηριοποιούνται γύρω από την αγροδιατροφική αλυσίδα.

Πριν λίγες μέρες η ΑΣΣΕ προχώρησε σε μια νέα διαδικτυακή πρωτοβουλία για την ανάδειξη, διάχυση και προβολή της γαστρονομίας και των αγροδιατροφικών προιόντων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Με εργαλείο της μια ελκυστική και εύχρηστη ιστοσελίδα,την lets taste Central Greece όπου έχουν καταγραφεί και παρουσιάζονται στο κοινό αυθεντικές Στερεοελλαδίτικες συνταγές παρουσιάζεται ένα διαδικτυακό ταξίδι στον κόσμο των γεύσεων, των χρωμάτων, των αρωμάτων και των γεύσεων της Στερεάς Ελλάδας και οι διαδικτυακοί επισκέπτες αποκτούν καλύτερη γνώση για τα τοπικά προϊόντα της και  αποκτούν μοναδικές συνταγές της Φθιώτιδας, της Εύβοιας, της Βοιωτίας, της Φωκίδας και της Ευρυτανίας. Μπορείτε να περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα, εδώ : www.tastecentralgreece.gr

Την επιμέλεια είχε η δημοσιογράφος Σίσσυ Νίκα, συγγραφέας του βιβλίου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας «Στερεά Ελλάδα, Πάρε μια γεύση».

H παραπάνω πρωτοβουλία αποτελεί μια ακόμη ενδιαφέρουσα δράση που συμπληρώνει την μεγάλη προσπάθεια ανάδειξης της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της Στερεάς Ελλάδας. Επιπλέον, πρόκειται για μια «καλή πρακτική» στο πεδίο αξιοποίησης και προώθησης της Στερεοελλαδίτικης αγροδιατροφής, η οποία μπορεί να εμπνεύσει  το σχεδιασμό παρόμοιων πρωτοβουλιών από τα μέλη της συστάδας επιχειρήσεων/cluster  της «Πολιτιστικής Διαδρομής Στερεάς Ελλάδας “ΟΙΔΙΠΟΥΣ”».

Πηγές:

Διαδικτυακή πρωτοβουλία της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Στερεάς Ελλάδας στο https://siriosfm.gr

Eύβοια Διαδρομές Φύσης και Περιβάλλοντος από τους φορείς της Περιφέρειας στο ypaithros.gr